Γλυκά Νερά: Απολογείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Τι είπε στις δικαστικές Αρχές

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας επιδόθηκε για ώρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έναν χρόνο ακριβώς από την ημέρα που σκότωσε τη γυναίκα του, απολογούμενος σήμερα έφτασε σε σημείο ακόμη και να την κατηγορήσει ότι είχε βίαια ξεσπάσματα και έφτανε σε σημείο να τον κλωτσά και να τον χτυπά με μπουνιές.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας σε ενεστώτα και κάνοντας λόγο για μία υποτιθέμενη ονειρική σχέση και ένα παραμυθένιο έρωτα, περιέγραψε, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, πώς σκότωσε τη γυναίκα του.

«Ανέβηκα πάνω της για να μη μπορεί με ευκολία να με χτυπήσει. Της έλεγα σε παρακαλώ ηρέμησε, χτύπησες το παιδί. Μετά από αυτό το χάος. Την πίεσα με το πρόσωπο στο μαξιλάρι. Πήγαινε να μου φωνάξει. Στα πρώτα δευτερόλεπτα το κεφάλι της δεν είναι προς το στρώμα. Έλεγε «σήκω, παράτα με, φύγε». Δε θέλω να πω χειρότερα. Κάποιες από τις κοινές βρισιές. Μετά πήρα το μαξιλάρι μου και το χρησιμοποίησα πάνω στο κεφάλι της. Δεν υπήρχε σκοπός εκείνη την στιγμή. Δεν υπήρχε λογική».

Ο κατηγορούμενος έφθασε στο σημείο να πει πως λίγο πριν από τη δολοφονία, η Καρολάιν είχε έκρηξη θυμού με αποδέκτη για πρώτη φορά και τη Λυδία, προσπαθώντας να πείσει ότι «θόλωσε» το μυαλό του.

Μπάμπης: Ήταν τόσο θολωμένο το μυαλό μου. Με ρωτάτε τι προσπαθούσα να επιτύχω πιέζοντας το κεφάλι της γυναίκας μου με το μαξιλάρι και λέγοντας «μη ξαναχτυπήσεις τη μικρή».

Πρόεδρος: Δεν καταλαβαίνατε τι θα προκαλέσετε με το μαξιλάρι; Αναφερθήκατε σε ένα πλάσμα που λατρεύατε σα να είναι παρούσα.

Μπάμπης: Ακόμα τη λατρεύω. Ψάχνω να βρω λογική σε ένα σημείο που δεν υπάρχει.

Πρόεδρος: Εκείνη την στιγμή δεν σκεφτήκατε τον έρωτα σας για την κοπέλα; Δεν είχατε περίστροφο. Είναι η γυναίκα των ονείρων σας.

Μπάμπης: Δεν σκέφτηκα κάτι με καθαρό μυαλό. Είχα μια έκρηξη χωρίς λογική.

Προκλητικός
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δε δίστασε να πει ότι η Καρολάιν τον χτυπούσε.

Μπάμπης: Με χτυπούσε

Πρόεδρος: Άφηνε σημάδια;

Μπάμπης: Όχι, δεν ξέρω αν δεν έβαζα τα χέρια μου μπροστά

Πρόεδρος: Γιατί σας επιτίθεται όμως;

Μπάμπης: Δεν ξέρω

Πρόεδρος: Συνήθως κάνουμε επίθεση όπου φοβόμαστε, όπου νιώθουμε απειλή.

Μπάμπης: Δε θα το έλεγα απειλή. Υπήρχαν βίαιες εξάρσεις θυμού από την εφηβική ηλικία. Το έλεγε και η ίδια

Πρόεδρος: Αυτή τη βια την είχατε δει από νωρίς; Δεν μου αναφέρατε κάτι;

Μπάμπης: Δεν το θεωρούσα προβληματικό.

«Δε θα την ξαναδώ»
Ο κατηγορούμενος άρχισε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη. Ωστόσο αυτό που είπε πως τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι πως δε θα ξαναδεί την Καρολάιν.

«Για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια την Καρόλαιν, ούτε στο σκυλάκι μας. Η συγγνώμη δεν είναι αρκετή λέξη για κανέναν, ούτε προς την Καρολάιν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δεν θα χαρεί τη μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου. Στη Ρόξυ πόσες φορές να πω συγγνώμη για ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου;».

Στην ερώτηση γιατί σκότωσε τη Ρόξυ, το αγαπημένο σκυλάκι της Καρολάιν είπε πως σκέφθηκε να το κάνει για να γίνει πιστευτή η εκδοχή της ληστείας.

Κατηγορούμενος: «Την πήρα από το λουράκι, τη σήκωσα ελαφρά και έβαλα το λουρί στο κάγκελο»

Πρόεδρος: Ήταν ακαριαίος θάνατος;

Κατηγορούμενος: Ήταν αδύνατο να κοιτάω, έφυγα, πήγα στην κουζίνα για να μη βλέπω.

Πρόεδρος: Έκλαψε το ζώο;

Κατηγορούμενος: Έβγαλε ήχο. Έκλαψε.

Ο Αναγνωστόπουλος δεν κατάφερε πάντως να δικαιολογήσει το θέατρο, τα ψέματα και την υποκρισία των 37 ημερών, μέχρι τελικά να ομολογήσει, όταν τα στοιχεία του σε βάρος του ήταν πλέον συντριπτικά.

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον πιλότο αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα