Πάτρα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Έγγραφο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το MEGA αποκαλύπτει ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην Τζωρτζίνα μετά το πρώτο της επεισόδιο δεν αναζητήθηκε ή δεν ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη.
Την ώρα που οι έρευνες για τη διαδρομή της κεταμίνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η καθηγήτρια φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρύσα Σαρδέλη ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο MEGA, ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως.

«Η κεταμίνη αυτή που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα είναι ίδια».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι η ουσία που προκάλεσε τον θάνατο στην άτυχη 9χρονη είναι καθαρή κεταμίνη χωρίς παραφαρμακευτικά η παρασυστατικά στοιχεία.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια φαρμακολογίας του ΑΠΘ, που έγιναν οι εξειδικευμένες εξετάσεις και ανιχνεύτηκε η κεταμίνη, η ουσία είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν και οι κτηνίατροι.

Ποιος προμήθευσε την καθαρή κεταμίνη;
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς βρέθηκε καθαρή κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 33χρονη ήταν ο άνθρωπος που χορήγησε την θανατηφόρα ουσία στην Τζωρτζίνα.

Έχει δηλωθεί η κλοπή της από φαρμακαποθήκη ή κάποιο νοσοκομείο;

Το αίτημα αποφυλάκισης της Πισπιρίγκου φαίνεται προς το παρόν πάντως να παγώνει.

Η χαμένη ευκαιρία…
Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA o δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην τοξικολογική εξέταση στην οποία υπεβλήθη η μικρή Τζωρτζίνα όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στις 11 Απριλίου του 2021, δεν ανιχνεύθηκε καθόλου η ουσία της κεταμίνης.

«Στις 19 ουσίες που εξετάστηκαν δεν εξετάστηκε τότε η κεταμίνη. Κάποιος που βλέπει αυτό το χαρτί που εξέτασαν τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας, δεν είδαν, δεν έψαξαν, δεν ανίχνευσαν την κεταμίνη, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί, που μπορεί να εξηγεί γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποίησε αυτή την ουσία γιατί διέβλεψε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν αναζητούν, δεν εντοπίζουν αυτήν την ουσία».

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ντοκουμέντο του Βασίλη Λαμπρόπουλου οι συγκεκριμένες τοξικολογικές εξετάσεις δεν έγιναν στο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λίγο καιρό αργότερα ανέδειξε τα κρίσιμα ευρήματα για την κεταμίνη που οδήγησε στον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά έγιναν στο γενικό νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Ένα εργαστήριο όμως με περιορισμένες δυνατότητες.
Μια χαμένη ευκαιρία που οδήγησε σε έναν άδικο θάνατο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα