Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Εισαγγελέας: Ένοχοι κοσμηματοπώλης - μεσίτης – Αθώοι οι αστυνομικοί

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Εισαγγελέας: Ένοχοι κοσμηματοπώλης - μεσίτης – Αθώοι οι αστυνομικοί

Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη για τον άγριο θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας πρότεινε ο εισαγγελέας προκαλώντας όμως την αντίδραση της οικογένειας που επιμένει για αλλαγή του κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Να καταδικαστούν ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι γι’ αυτό της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, που ζητά η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η μητέρα του Ζακ έχοντας δίπλα της άλλες μητέρες θυμάτων στυγερών εγκλημάτων όπως η Μάγδα Φύσσα, η Αλέκα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Λέσβο, εκφράζει την απογοήτευσή της για την εισαγγελική εισήγηση.

«Περιμέναμε την αλλαγή κατηγορίας, ιδιαίτερα μετά τις απολογίες των δύο πρώτων κατηγορουμένων, βλέπουμε ότι δεν έχουν μετανοήσει, δεν είπαν ξεκάθαρα ότι δε θα το έκαναν ξανά, εκεί το μυαλό πάει στη λέξη δόλος».

Μεσίτης και κοσμηματοπώλης κλώτσησαν 8 φορές τον Ζακ Κωστόπουλο ωστόσο κατά τον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι έδρασαν απλά… απερίσκεπτα.

««Τα τραύματα συνδέονται με τον θάνατο. Ο οργανισμός του θύματος αντέδρασε μέσω του μηχανισμού στρες. Ο θάνατος δεν θα επέρχετο αν δεν είχε πληγεί με αυτό τον τρόπο επανειλημμένα και με σφοδρότητα», είπε ο εισαγγελέας.

Απαλλαγή για τους αστυνομικούς
Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των τεσσάρων αστυνομικών που κατηγορούνται για το έγκλημα με το σκεπτικό ότι έδρασαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

«Η δράση τους δεν ενέχει στοιχεία υπερβολής και δεν υπερέβησαν το αναγκαίο μέτρο».

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση ζητάει την καταδίκη των αστυνομικών.

«Βλέπουν ότι αλλάζει χρώμα το πρόσωπό του και δεν κάνουν τίποτα. Είναι προστασία του πολίτη αυτό ή δολοφονία;», είπε ο πατέρας του ακτιβιστή.

Η δίκη συνεχίζεται στις 18 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα