Έγκλημα στην Τήνο: Χρόνια διαμάχη είχαν δράστης και θύμα - Ξεσπά η μητέρα του 52χρονου

Έγκλημα στην Τήνο: Χρόνια διαμάχη είχαν δράστης και θύμα - Ξεσπά η μητέρα του 52χρονου

Για ασήμαντη αφορμή, ένας 90χρονος σήμερα το μεσημέρι στην Τήνο έστησε καρτέρι και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα έναν 52χρονο γείτονά του, σοκάροντας την τοπική κοινωνία.

Οι προστριβές τους ήταν συνεχείς και έντονες. Θύτης και θύμα, γείτονες τα τελευταία χρόνια σε γειτονιά στο κέντρο της Τήνου, επί σειρά ετών είχαν μεταξύ τους διαφορές, από τον ηλιακό θερμοσίφωνα μέχρι τη θέση του πάρκινγκ.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο 90χρονος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας είχε παρκάρει έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου.

Πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο, ο 90χρονος τον πυροβόλησε.

Όπως αποκαλύπτεται από αστυνομικές πηγές, ο δράστης που ομολόγησε και το θύμα είχαν χρόνια διαμάχη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 93χρονος και το θύμα που διέμεναν στο ίδιο κτήριο, είχαν για χρόνια διαφορές και είχαν αλληλομηνυθεί.

Ο κατηγορούμενος είχε κάνει μήνυση στον 52χρονο, υποστηρίζοντας ότι είχε ρίξει δηλητήριο το πηγάδι του, ενώ το θύμα είχε μηνύσει τον ηλικιωμένο, επειδή ο τελευταίος είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει.

Ο ηλικιωμένος, φέρεται να είχε στήσει καρτέρι και πυροβόλησε με την καραμπίνα του τον αγιογράφο δύο φορές, με αποτέλεσμα το θύμα να πεθάνει ακαριαία.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου στις 12.00 το μεσημέρι οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, άκουσαν τον 93χρονο να φωνάζει από το μπαλκόνι του σπιτιού του «Εγώ το έκανα. Εγώ τον σκότωσα».

Ξεσπά η μητέρα του θύματος

«Ήμουν στο σπίτι, άκουσα το ασθενοφόρο και μετά από μιάμιση ώρα με πήραν και με πήγαν στο κέντρο υγείας και όταν είδα τον κόσμο εκεί, ήταν πάρα πολύς κόσμος, τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό συνέβη. Αυτός ο άνθρωπος έβγαλε ντουφέκι και το σκότωσε το παιδί μου. Μηνύσεις πάρα πολλές του έχει κάνει κόσμος, αλλά δυστυχώς είναι έξω και τώρα θα’ ναι έξω γιατί είναι 90 χρονών», δήλωσε αποκλειστικά στο MEGA η μητέρα του θύματος.

Είναι το δεύτερο «χτύπημα» για τη μητέρα του άτυχου άνδρα. Μέσα σε λίγα χρόνια έχασε και τα δύο της παιδιά.

«Με λάθος έφυγε το παιδί μου… Μια μάνα όταν χάνει δεύτερο παιδί της άδικα είναι πολύ άσχημο».

Ο 52χρονος αγιογράφος αφήνει πίσω του δύο παιδιά. Κάτοικοι του νησιού τον περιγράφουν ως έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο, που δεν έδινε ποτέ δικαιώματα. Ο πατέρας του, επίσης αγιογράφος, είχε ανοίξει κατάστημα στο κέντρο του νησιού, το οποίο διατηρεί ακόμη.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συνελήφθη άμεσα ένας ηλικιωμένος ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα 52χρονο στην Τήνο

Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα