Self test στα σχολεία: Μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα η μείωση τους

Self test στα σχολεία: Μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα η μείωση τους

Παράταση για τουλάχιστον ακόμα δύο εβδομάδες θα πάρει το μέτρο της διενέργειας δύο αυτοδιαγνωστικών τεστ την εβδομάδα στα σχολεία από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συνεδρίασαν σήμερα Τετάρτη (17/3) στις 2.00 το μεσημέρι το θέμα της μείωσης των self test στα σχολεία μετατίθεται και πάλι για την άλλη εβδομάδα. Κι αυτό καθώς οι ειδικοί εκτίμησαν ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της σταδιακής επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον 2 είναι καλύτερο να συνεχιστεί η εντατική ιχνηλάτιση μέσω των self test δυο φορές την εβδομάδα από μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, τα πέντε δωρεάν self test έχουν ήδη διανεμηθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το επόμενο διάστημα.

Οι ειδικοί στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας θα εξετάσουν και πάλι τα δεδομένα και ανάλογα θα εισηγηθούν αν τελικά είναι η κατάλληλη περίοδος να μειωθούν τα self test.

 Πλεύρης: Προαναγγέλλει μείωση των self test στα σχολεία

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε προαναγγείλει  μείωση των self test στα σχολεία -από δύο σε ένα την εβδομάδα-

«Αυτό για το οποίο συνεδριάζουν οι ειδικοί στην Επιτροπή είναι να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία, αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στο ένα self test την εβδομάδα» ανέφερε μιλώντας στον Ant1.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι. Στην ατζέντα είναι το θέμα της μείωσης των self test στα σχολεια απο 2 σε 1, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μην ληφθεί σήμερα απόφαση και να έχουμε τις όποιες αλλαγές από τον Απρίλιο.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει» και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που βρίσκονται πολύ ψηλά, «απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο».

«Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» πρόσθεσε.  

  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα