Πάτρα: Μου φάνηκε περίεργο που έπεσε το οξυγόνο, ενώ έπαιρνε οξυγόνο. Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο

Πάτρα: Μου φάνηκε περίεργο που έπεσε το οξυγόνο, ενώ έπαιρνε οξυγόνο.  Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο

Υπό την επιτήρηση της αστυνομίας τελέστηκε το μνημόσυνο της 9χρονης Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας που έφυγαν νωρίτερα από τη ζωή υπό συνθήκες που διερευνώνται από το Τμήμα Ανθρωπικτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθέριου παρευρέθη αρκετός κόσμος προκειμένου να συλληπηθούν στους γονείς. Οι γονείς των τριών κοριτσιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας παρέμειναν σιωπηλοί και καταβεβλημένοι.

Η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών έχει απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την ΕΛ.ΑΣ η οποία για να αποφύγει ανεπιθύμητες καταστάσεις έλαβε τα μέτρα της. Την ώρα ώρα του μνημοσύνου βρίσκονταν στον περίβολο του Ναού, άντρες της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα θα καταθέσουν νοσηλευτές και γιατροί από δύο νοσοκομεία στην Πάτρα όπου είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή στην Αθήνα.

Στελέχη των Αρχών μιλούν για μία έρευνα που έχει λάβει συγκεκριμένη κατεύθυνση και για «εξαιρετικά κατατοπιστικές καταθέσεις», τονίζοντας, παράλληλα, πως «γίνονται προσεκτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Δεν αποκλείω την εγκληματική ενέργεια»

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας λέγοντας πως αν κάτι τέτοιο ισχύει θα μιλάμε για το «έγκλημα του αιώνα».

«Πολλοί με ρωτούν για αυτή την υπόθεση ‘τι πιστεύεις’ και ‘τι μπορεί να έχει γίνει’; Εγώ απαντώ. Δεν μπορώ να αποκλείσω καμία εκδοχή. (…) Ούτε όμως και την εγκληματική ενέργεια μπορείς να αποκλείσεις. Σε καμία περίπτωση. Πολλοί με ρωτάνε αν το έκανε συγγενικό πρόσωπο. Απαντώ:Δεν αποκλείω τίποτα. Γιατί; Γιατί τα έχω δει όλα στα δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα που έχω καλύψει στη δημοσιογραφική μου πορεία. Αν αποδειχθεί τελικά ότι έχουμε εγκληματική ενέργεια οπωσδήποτε θα είναι το έγκλημα του αιώνα και θα μείνει στην ιστορία των αστυνομικών χρονικών» είπε στο Open ο πολύπειρος δημοσιογράφος, Πάνος Σόμπολος.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων είπε: «Κατ’ αρχάς το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως βλέπετε έχουν δημοσιευτεί οι εκθέσεις των δύο πρώτων παιδιών και μάλιστα κάποιοι εκ των πραγματογνώμων έχουν εκφράσει δημόσια την άποψή τους και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τις δύο πρώτες εκθέσεις ότι υπάρχει περιθώριο επαναξιολόγησης.

Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τρίτη διαδικασία, δηλαδή της διαδικασίας που γίνεται στο τρίτο παιδί για να έχουμε τουλάχιστον μία έναρξη μίας διαδικασίας όμως απ’ ό,τι είδαμε με τους συναδέλφους βλέπουμε ότι ουσιαστικά από αυτά που έχουν δημοσιευτεί πρέπει να υπάρξει μία επαναξιολόγηση και της πρώτης και της δεύτερης έκθεσης.

Πάτρα – Στενή φίλη της μητέρας των τριών παιδιών: «Μου φάνηκε περίεργο που έπεσε το οξυγόνο στο παιδί, ενώ έπαιρνε οξυγόνο»
 

Στενή φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας που έχασε τα τρία της παιδιά στην Πάτρα μέσα σε ένα διάστημα 3 χρονών, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», περιγράφοντας τα δικά της βιώματα τόσο με τη μητέρα των παιδιών, όσο και με τη μικρή Τζωρτζίνα.
«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί 8 χρονών και είχε μυαλό παιδιού 15 χρονών. Μιλούσε και αντιλαμβανόταν τα πάντα. Όταν έπαθε ανακοπή και έμεινε τετραπληγική τα χάσαμε. Μου είχε πολύ αδυναμία, όπως και εγώ. Η Τζωρτζίνα, ακόμα και όταν ήταν σε αυτή την κατάσταση, όταν γελούσε, ξεχνούσαμε τα πάντα», περιέγραψε για το άτυχο κοριτσάκι.

«Η Τζωρτζίνα είχε στεναχωρηθεί πολύ, αλλά είχε αποδεχτεί ότι το αδελφάκι της είναι στον ουρανό»
«Μια βδομάδα πριν το πάθει την είχα πάρει στο γάμο της αδερφής μου. Το παιδί ήταν πολύ χαρούμενο. Είχε χάσει την αδερφούλα της, τη μπεμπούλα, και την είχα πάρει μαζί για να χαρεί το παιδί. Δε φανταζόμουν τι θα ακολουθούσε. Η Τζωρτζίνα δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι γιατί χόρευε, τραγουδούσε. Από εκείνη τη μέρα μου έχει μείνει το χαμόγελό της, όπως μου έχει μείνει και το πρώτο χαμόγελό της όταν μπόρεσε να αντιδράσει μετά την εγκεφαλική παράλυση που έπαθε, μετά την τετραπληγία. Μόλις της έλεγα “Τζωρτζίνα μου”, χαμογελούσε. Ήταν πολύ στεναχωρημένη για το χαμό της Μαλένας, αλλά είχε αποδεχτεί κατά κάποιο τρόπο ότι το αδελφάκι της είναι στον ουρανό», συνέχισε.

«Την ημέρα που “έφυγε” η Τζωρτζίνα ήταν υποτονική»
«Τη μέρα που “έφυγε” ήταν υποτονική και δεν είχε διάθεση. Την είχα δει σε βίντεο το μεσημέρι και απλά μου χαμογέλασε. Είχα προαίσθημα ότι θα φύγει τις 4 τελευταίες ημέρες. Με ανησυχούσε ότι έκανε συνέχεια επεισόδια στο τέλος, κατάλαβα ότι το παιδί δεν αντέχει άλλο. Πόσο να αντέξει η καρδούλα της. Όταν το παιδί νοσηλευόταν στο Ρίο άκουγα τον ήχο των μηχανημάτων και μου είπε η Ρούλα ότι πέφτει το οξυγόνο της μικρής, και της είπα να φωνάξει τους γιατρούς. Ήταν περίεργο που έπεφτε το οξυγόνο ενώ το παιδί έπαιρνε οξυγόνο. Και μετά το παιδί έπαθε ανακοπή», είπε.

«Η φωνή της Ρούλας ίσα που ακουγόταν όταν με πήρε να μου πει ότι “έφυγε” η Τζωρτζίνα»
«Πήρα τη Ρούλα να δω τι γίνεται, και μου είπε να τρέξω στο Ρίο γιατί το παιδί έπαθε ανακοπή και μεταφερόταν στο Καραμανδάνειο. Με πήρε η Ρούλα όταν βγήκε έξω, να μου πει ότι το παιδί έκανε ένα επεισόδιο αλλά επανήλθε. Αλλά τελικά η Τζωρτζίνα είχε “φύγει”. Όταν την πήρα πίσω τη Ρούλα ίσα που ακουγόταν η φωνή της. Ο Μάνος ήταν χάλια, ράκος», ανέφερε η γυναίκα αναφορικά με το πώς της αποκάλυψε η φίλη της ότι το παιδί τελικά «χάθηκε».

«Η Ρούλα έχει να βγει ένα μήνα από το σπίτι»
«Η Ρούλα δεν έχει και πολλά περιθώρια αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να πάει πουθενά. Έχει ένα μήνα να βγει από το σπίτι, λόγω των αντιδράσεων του κόσμου. Το αν εκφράζει τα συναισθήματά της μέσα στο σπίτι της δεν το ξέρει κανείς. Ήταν σε πανικό η Ρούλα όταν με πήρε να μου πει για το παιδί. Το ότι δεν έβγαινε η φωνή της όταν μου είπε ότι “έφυγε”, λέει πολλά», τόνισε η ίδια.

«Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στον πόνο. Η Ρούλα ήταν πολύ καλή με τα παιδιά της. δεν ξέρω αν είχαν χωρίσει με το Μάνο, αυτά είναι προσωπικά της οικογένειας. Ελπίζω να τελειώσει αυτή η κατάσταση, να βγει ένα αποτέλεσμα, να ξέρουμε γιατί “έφυγαν” αυτά τα παιδιά», είπε κλείνοντας η φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα