Δολοφονία Άλκη: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων – Σκοπεύει να παραδοθεί ο 20χρονος

Δολοφονία Άλκη: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων – Σκοπεύει να παραδοθεί ο 20χρονος

Συνεχίζεται σήμερα με τις απολογίες τριών ακόμη κατηγορουμένων η δικαστική διερεύνηση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Σειρά έχουν λάβει για να απολογηθούν 4 ακόμη κατηγορούμενοι, ενώ ο συνήγορος του 21χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία δήλωσε ότι ο εντολέας του προτίθεται να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.
Ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που «φωτογραφίζεται» ως ο άνθρωπος που κρατούσε το φονικό όπλο στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη και δυο ακόμα νεαροί απολογούνται αυτήν την ώρα στον ανακριτή.

Ήδη ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, έχει προαναγγείλει ότι ο πελάτης του θα κατονομάσει τον άνθρωπο που πήρε στα χέρια του το φονικό δρεπάνι από τη στιγμή που εκείνος το έβγαλε από το αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα, την πρόθεση του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία να παραδοθεί, αποκαλύπτει ο δικηγόρος του.

Προκαλούν και στον ανακριτή
Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν τρεις ακόμη οπαδοί του ΠΑΟΚ κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στη δολοφονική παγανιά με τραγικό θύμα τον 19χρονο Άλκη.

Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογήθηκαν ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος αλβανικής καταγωγής. Μάλιστα η απολογία του 23χρονου Αλβανού υπήρξε επεισοδιακή. Η ανακρίτρια αναγκάστηκε εκνευρισμένη να διακόψει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθώς ο κατηγορούμενος ήταν προκλητικός απέναντί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί βρίσκονταν στο πρώτο αυτοκίνητο της φονικής πομπής, μαζί με τον 23χρονο Αλβανό που έχει ήδη προφυλακιστεί. Μάλιστα ο ένας φέρει τραύμα στην παλάμη του από αιχμηρό αντικείμενο.

Το προφίλ του «Αθηναίου»
Νωρίτερα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 25χρονος από την Αθήνα που παραδόθηκε μετά από προτροπή της μητέρας του.

Ο 25χρονος είναι ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που ανήκει σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη.

Ενώ οι αρχές τον αναζητούσαν στην Αττικής αυτός φέρεται ότι κρυβόταν σε φιλικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά από τηλεφωνική συνομιλία με την μητέρα του πείστηκε να παραδοθεί.

Ο 25χρονος δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, ενώ για την ώρα δεν έχει εξακριβωθεί ο ρόλος που είχε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Εισαγγελική παρέμβαση για το Γιώργο Σαββίδη
Προκαταρτική εξέταση για την ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο γιος του ιδιοκτήτη και προέδρου του ΠΑΟΚ που είναι και ο ίδιος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, ανέβασε, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι μετά τη νίκη του Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ, στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Εισαγγελέας με την παρέμβασή του ζητά να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετείται υποκίνηση με οποιονδήποτε τρόπο τέλεσης αδικήματος βίας στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου. Ο Γιώργος Σαββίδης είχε αναρτήσει μάλιστα και βίντεο στο οποίο φώναζε συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο του Άρη.

Αντικείμενο της έρευνας, που αναμένεται να διεξαχθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα αποτελέσει το ποιος ανήρτησε τη φωτογραφία, πότε και με ποιον τρόπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα