Εστίαση: Έρχεται νέο ΦΕΚ που θα επιτρέπει την είσοδο στους ανεμβολίαστους 12-17 με rapid test

Εστίαση: Έρχεται νέο ΦΕΚ που θα επιτρέπει την είσοδο στους ανεμβολίαστους 12-17 με rapid test

Ανατροπή για τους ανεμβολίαστους 12-17 – Έρχεται νέο ΦΕΚ που θα επιτρέπει την είσοδο τους με rapid test

Θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρίνίζεται  ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερεικό χώρο των καταστήματα της εστίασης, με rapid test 48 ωρών.

Στο αρχικό ΦΕΚ για τα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και βάζουν σε «lockdown» τους ανεμβολίαστους, προβλεπόταν πως οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει, δεν θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστήματα της εστίασης, με rapid test 48 ωρών.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε στο iEidiseis, στο περιθώριο της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κοροναϊού, ότι «είναι λάθος» και ότι «τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν με τους γονείς τους στα εστιατόρια», εφόσον κάνουν rapid ή self test (ανάλογα με την ηλικία τους), ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικίες».

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στο Facebook επεσήμανε πως οι ανήλικοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα