Αφιερωμένο σε όσους προέβλεπαν 10.000 κρούσματα στα μέσα Αυγούστου

Αφιερωμένο σε όσους προέβλεπαν 10.000 κρούσματα  στα μέσα Αυγούστου

 Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝ της Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης με μια νέα ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook απάντησε σε όσους προέβλεπαν 10.000 κρούσματα την ημέρα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Αφιερωμένο σε όσους προβλέπουν 10000 “κρούσματα” στα μέσα Αυγούστου! Μελετώντας προσεκτικά τον δείκτη θετικότητας των διαγνωστικών τεστ στο OUR WORLD IN DATA, στην Ινδία όπου ξεκίνησε η μετάλλαξη δ, η αύξηση των μολύνσεων άρχισε στις αρχές Μαρτίου, έφθασε στην κορύφωσή του σε δύο μήνες δηλαδή στις αρχές Μαίου.

Στην Μεγάλη Βρεττανία το πανδημικό κύμα άρχισε στο τέλος Μαίου και δύο μήνες μετά δηλαδή σήμερα έχει αρχίσει να κάμπτεται αφού φαίνεται να έφθασε στην κορύφωσή του. Λόγω των εμβολιασμών η ένταση του κύματος ήταν σαφώς ηπιότερη. Φαίνεται ότι και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, ή Κύπρος που προηγήθηκαν της χώρας μας σε αυτό το πανδημικό κύμα έφθασαν ήδη στην κορυφή αυτού του κύματος.

 
Έστω και τώρα αντί του απόλυτου αριθμού των”κρουσμάτων” ας αξιοποιήσουμε τον δείκτη θετικότητας για την μελέτη της πορεία της πανδημίας . Θα βοηθήσει να αποφύγουμε σενάρια τρόμου και πανικού.