Καμπανάκι Παγώνη: Ύπουλη η μετάλλαξη Δέλτα, τείχος ανοσίας αμέσως

Καμπανάκι Παγώνη: Ύπουλη η μετάλλαξη Δέλτα, τείχος ανοσίας αμέσως

Καμπανάκι από τη Ματίνα Παγώνη, για το κορονοιό κια τη μετάλλαξη Δέλτα. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) είπε πως το 94,6% των γιατρών που λειτουργούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) έχουν εμβολιαστεί, όπως και πάνω από το 80% των νοσηλευτών και νοσηλευτριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.).

Η κ. Παγώνη τόνισε πως αυτά τα ποσοστά πρέπει να πάνε στο 100%, δίχως υποχρεωτικότητα, υπογραμμίζοντας πως οι ίδιοι οι υγειονομικοί υπάλληλη οφείλουν να αισθάνονται υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο, καθώς εκείνοι είναι που βλέπουν καθημερινά όσα προκαλεί ο ιός στον άνθρωπο.

 «Δεν μπορεί να μην εμβολιαζόμαστε εμείς, που έχουμε απέναντί μας τον ασθενή. Δεν χρειάζεται, ούτε ράβδος, ούτε να μας κουνάει κανείς το δάχτυλο. Πρέπει από μόνοι μας να πράττουμε το σωστό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ύπουλη η μετάλλαξη Δέλτα, τείχος ανοσίας αμέσως»
Παράλληλα, η κ. Παγώνη επεσήμανε πως οι επιπλοκές που προκαλεί ο ιός, τόσο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, όσο και μετά από αυτήν, μπορεί να είναι πολύ σοβαρές και προσέθεσε πως όσοι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 πρέπει να παρακολουθούνται από γιατρό και στη συνέχεια.

Επιπλέον, επεσήμανε πως υπάρχει σταδιακή αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και πως με 3.000 κρούσματα το παιχνίδι είναι πιθανό να χαθεί, εάν δεν τηρούνται τα μέτρα για τον SARS-CoV-2 και δεν χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας δια μέσου των εμβολιασμών.

 Σημείωσε, δε, πως στις διακοπές του καλοκαιριού οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να τηρούν να προβλεπόμενα μέτρα, ενώ όσον αφορά στους νέους, είπε πως ναι μεν έχουν ήπια συμπτώματα όταν μολύνονται από τον κορονοϊό, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε όλους όσοι έρχονται σε επαφή.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη και ύπουλη, διότι είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Υπάρχουν νησιά που δεν φανταζόμασταν πως θα φθάσουν στα κρούσματα που έχουν φθάσει. Ήδη, υπάρχουν περιοχές, όπως η Κρήτη, που ξεπερνούν τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης».

«Κανείς δεν είναι ασφαλής»
Επιπροσθέτων, η κ. Παγώνη εξήγησε πως «κανείς δεν είναι ασφαλής, καθότι έχουν καταγραφεί περιστατικά που οι άνθρωποι είχαν νοσήσει ή ήταν εμβολιασμένοι κι επαναμολύνθηκαν από τον ιό. Εάν έχουμε εμβολιαστεί έχουμε αποκτήσει αντισώματα σε αρκετά υψηλό ποσοστό, μα πάλι χρειάζεται προσοχή».

«Ακόμη, δεν ξέρουμε τι επιπλοκές δημιουργεί στα ανθρώπινα όργανα. Βλέπουμε αξονικές που δείχνουν βλάβες, οπότε πρέπει να υπάρχει διαρκής παρακολούθηση από γιατρό, να κάνουν ακτινογραφίες κ.τ.λ. Κυρίως εκείνων που έχουν περάσει τη νόσο COVID-19 και δεύτερη φορά. Ένα 10% των ασθενών έχουν αποκτήσει προβλήματα στους πνεύμονες: ινώσεις κ.ά.», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα