Λυκουρέζος για Γλυκά Νερά: Αν πράγματι ήταν απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτή την εκ των υστέρων κατασκευή

Ο πολύπειρος ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το έγκλημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Την δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

 Αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονής, Κάρολαιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο 33χρονός αναμένεται να δηλώσει μετανιωμένος και θα εστιάσει στην απουσία προμελέτης. Η υπερασπιτική του γραμμή σύμφωνα με το στάδιο της προανάκρισης αλλά και από όσα λέει ο συνήγορός του, θα σταθεί στο ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα.

Ο κ. Λυκουρέζος διευκρίνισε πως: «Ισχυρίζεται η υπεράσπιση ότι δεν πρόκειται για προμελετημένου εγκλήματος, ότι είναι απρομελέτητο. Η λέξη απρομελέτητο μαζί με τη λέξη “θόλωσε το μυαλό μου” που είπε ο ίδιος παραπέμπουν εμένα στο “βρασμό”. Ο “βρασμός ψυχικής ορμής” προϋποθέτει μια αιφνιδιαστική, πολύ έντονη ψυχική και συναισθηματική υπερδιέγερση που οδηγεί σε πλήρη διατάραξη και σύγχυση της συνειδήσεως και καταλύει την ήρεμη σκέψη. Εδώ έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι επειδή ομολόγησε ανατρέπεται το ”προμελετημένο”, αυτό είναι ένα αίολο επιχείρημα. Αν πράγματι ήταν απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτή την εκ των υστέρων κατασκευή με ψυχραιμία και μεθοδικότητα αυτού του ψευδούς οικοδομήματος. Ποια είναι η διάρκεια του “βρασμού”;»

Αναφορικά στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο γνωστός δικηγόρος έκανε την πρόβλεψή του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να δώσω μια μονοσήμαντη απάντηση. Αυτό που αυτή την στιγμή μπορώ να προβλέψω, είναι ότι η όλη υπερασπιστική επιχειρηματολογία, όλοι οι άξονες, δεν θα μπορέσουν να πείσουν ένα δικαστήριο για να τον αντιμετωπίσει με τρόπο επιεική.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα