Γλυκά Νερά: Δεν έχει απαντήσεις ο πιλότος για την δολοφονία - Θέμα ωρών το ένταλμα σύλληψης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το άγριο έγκλημα με θύμα την 20χρονη Καρολάιν και πολύ σύντομα θα εξιχνιαστεί.

Επαρκείς ενδείξεις που αναμένεται εντός ωρών να μετατραπούν σε αποδείξεις όσον αφορά στην εμπλοκή του 32χρονου πιλότου στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έχουν πλέον στα χέρια τους οι αστυνομικού του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, ο πιλότος δεν κατάφερε να απαντήσεις πειστικά σε καίρια ερωτήματα των αστυνομικών και συγκεκριμένα στις διαφορές της ώρας όσον αφορά στην αφαίρεση της κάρτας sim στο καταγραφικό μηχάνημα παρακολούθησης , στις τρείς κλήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν από το κινητό του, αλλά και στην εικόνα που έχει ανακτηθεί από το καταγραφικό και απεικονίζει τον ίδιο να βρίσκεται στο ισόγειο της σοφίτας κρατώντας αγκαλιά το μωρό του.
 
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν μπόρεσε να απαντήσει επαρκώς και πλέον οι αστυνομικοί είναι στην διαδικασία συλλογής στοιχείων που θα μπορούσαν να αποδείξουν την ενoχή του 32χρονου.

 

Η Καρολάιν ήθελε να φύγει το μοιραίο βράδυ από τη μεζονέτα - Θέμα ωρών το ένταλμα σύλληψης

Ακόμη ένα στοιχείο από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, που βασίζεται σε αναφορές από την Ελληνική Αστυνομία, το μοιραίο βράδυ το ζευγάρι είχε κάποια προστριβή και η 20χρονη είχε εκδηλώσει την πρόθεση της να φύγει από τη μεζονέτα και να κοιμηθεί σε άλλο σπίτι ή σε ξενοδοχείο.

 Βάσει του ρεπορτάζ, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι «είναι θέμα ωρών» να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον δολοφόνο. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά δεν είναι αποτέλεσμα ληστείας. Είναι άλλα τα αίτια, άλλα τα κίνητρα και άλλος ο δράστης.

Τα στοιχεία που είναι καταλυτικά για την ΕΛ.ΑΣ. προέρχονται από έκθεση του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Σύμφωνα με αυτήν, από το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς, σύμφωνα με το ΜEGA, όλα δείχνουν πως η κάρτα έχει αφαιρεθεί 3 ή 4 ώρες πριν μπουν οι φερόμενοι ληστές στο σπίτι.

Επιπλέον, φαίνεται ότι εντοπίστηκε κάποια «δραστηριότητα» στο κινητό του 32χρονου την κρίσιμη χρονική περίοδο. Ώρα, που, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος.

Θρίλερ με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το αποτύπωμα και το σκηνικό ληστείας

Οι αντιφάσεις του 32χρονου πιλότου

Ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, από το μεσημέρι βρίσκεται στην ΓΑΔΑ και καταθέτει προκειμένου να δώσει πειστικές απαντήσεις στους αστυνομικούς σχετικά με την φονική ληστεία.

Σύμφωνα με την Real, όπως προκύπτει από πηγές της αστυνομίας, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο να μην έγινε ποτέ ληστεία στο μοιραίο σπίτι των Γλυκών Νερών και να υποψίες πλέον στρέφονται στον ίδιο τον σύζυγο της Καρολάιν. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, όσα έχει καταθέσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες που έγινε το περιστατικό δεν συμπίπτουν με όσα έχουν «δείξει» οι έρευνες. Μάλιστα όπως λένε πηγές της αστυνομίας ο 32χρονος πιλότος έχει πέσει σε σημαντικές αντιφάσεις, με αποτέλεσμα οι υποψίες να στρέφονται στον ίδιο.
 
Συγκεκριμένα, οι αντιφάσεις του πιλότου έχουν με την κάμερα στο ισόγειο η οποία στις 11 Μαΐου, τα μεσάνυχτα, κατέγραψε τον σύζυγο της Καρολάιν να έχει το παιδί στην αγκαλιά του. Λίγη ώρα αργότερα, στις 1:19 η κάμερα του ισογείου τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο πιλότος, οι ληστές μπήκαν πολύ αργότερα στο σπίτι, στα Γλυκά Νερά. 

Την ίδια στιγμή, ο 32χρονος άνδρας, κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τον έδεσαν πισθάγκωνα ενώ από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι είχε δεθεί σε εμβρυακή στάση.

Μια πολύ ισχυρή αντίφαση, στην οποία φαίνεται ότι έχει υποπέσει ο πιλότος, είναι ότι ενώ κατέθεσε ότι λιποθύμησε, αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιούσε το κινητό του.  Όπως πρόεκυψε, κλείδωσε και ξεκλείδωσε πολλές φορές το κινητό του, ενώ υποτίθεται ήταν λιπόθυμος.

Εφαρμογή στο κινητό του 32χρονου δείχνει ότι περπατούσε στο σπίτι

Η νύχτα αναμένεται μακρά, ωστόσο, μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαντήσεις που δίνει ο 32χρονος πιλότος στις ερωτήσεις των αστυνομικών δεν είναι πειστικές. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ενδείξεις για την εμπλοκή του στο έγκλημα και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρχουν εξελίξεις.

Ο 32χρονος βρίσκεται στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και είναι κλειδωμένος σε ένα γραφείο με δύο αξιωματικούς. Του έχει γίνει σαφές ότι σήμερα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις στα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.. Σύμφωνα με το OPEN, του έχουν παρουσιάσει τα νέα στοιχεία και του έχουν ζητήσει να τους εξηγήσει από την αρχή τι ακριβώς έχει γίνει μέσα στο σπίτι αυτές τις κρίσιμες ώρες. Πριν από δύο ημέρες οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνα στο κινητό του 32χρονου πιλότου, διαπίστωσαν ότι είχε κατεβάσει μια εφαρμογή, η οποία μετράει όταν έχουμε πάνω μας το κινητό μας πόσα βήματα έχουμε κάνει. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπίστωσαν ότι τις ώρες που ο πιλότος αναφέρει στους αστυνομικούς ότι είχαν μπει οι ληστές, ότι ήταν δεμένος, είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχαν σκοτώσει τη σύζυγό του, διακρίνουν ότι στην εφαρμογή αυτή καταγράφονται βήματα. Πρέπει λοιπόν να δώσει μια σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση για το πώς γίνεται να έχει προκύψει ένα τέτοιο στοιχείο, ενώ ο ίδιος έχει καταθέσει αρκετές φορές στη ΓΑΔΑ, περιγράφοντας τι συνέβη τη μοιραία νύχτα.

 Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Το ένα είναι το κινητό-ρολόι που φορούσε η Καρολάιν, και στο οποίο, την ώρα -που σύμφωνα με την περιγραφή του 32χρονου η 20χρονη είναι νεκρή - καταγράφονται παλμοί.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα ασφαλείας, ο 32χρονος είχε υποθέσει ότι φεύγοντας οι δράστες είχαν πάρει και την κάρτα μνήμης. Όμως κάνοντας έρευνα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν συμπίπτει η ώρα που έχει αφαιρεθεί η κάρτα με την ώρα στην οποία αναφέρεται ο 32χρονος, περιγράφοντας τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. 

«Εχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν. Για αυτό τον λόγο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο», τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Απόστολος Σκρέκας, ενώ προσέθεσε:

«Ωστόσο περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος σύζυγος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Θα μπορούσε να είχε γίνει και χθες ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο»

Στη συνέχεια, η επίσης εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου, ανέφερε: «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 32χρονος σύζυγος μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο, με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ εσπευσμένα ο 32χρονος πιλότος , ώστε να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες.

Τι είχε προηγηθεί
Από το πρωί «έτρεχαν» οι εξελίξεις για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Κάρολαΐν, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή πάνω στο κρεβάτι της και δίπλα στο μωρό της και με τον σύζυγό της, τον 32χρονο πιλότο, δεμένο.

Σήμερα (17/6/2021), ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε για νέα κατάθεση από τις αστυνομικές αρχές.

Είναι τόσο άμεσες οι εξελίξεις που,  ο 32χρονος αποχώρησε εσπευσμένα από το νεκροταφείο της Αλοννήσου, όπου βρέθηκε για μνημόσυνο στη μνήμη της άτυχης Κάρολαϊν. Ο πιλότος έφυγε από το νεκροταφείο μαζί με έναν φίλο του και έναν αστυνομικό γιατί τον κάλεσαν εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ για να δώσει νέα κατάθεση.

Οπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που βρέθηκαν στο μνημόσυνο, όταν η μητέρα της Καρολάιν ρώτησε τον πιλότο γιατί φεύγει, φέρεται να της είπε ότι έπιασαν ένα άτομο στο αεροδρόμιο και τον κάλεσαν για να τον αναγνωρίσει.

Γλυκά Νερά: Τα νέα στοιχεία που φέρνουν πιο κοντά την εξιχνίαση
Ο 32χρονος πιλότος, κλήθηκε άρον άρον από την Αλόννησο όπου σήμερα τελείται τρισάγιο στη μνήμη της 20χρονης δολοφονημένης κοπέλας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για συγκεκριμένα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα κινητό-ρολόι που φέρεται να φορούσε η Καρολάιν ανατρέπει τα πάντα. Σύμφωνα με το Open TV, όταν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας το έλεγξαν, διαπίστωσαν ότι είχε καταγράψει παλμούς σε διαφορετικές ώρες απ’ αυτές που είπε ο σύζυγος και μοναδικός μάρτυρας ότι δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι ώρες αυτές δεν μπορούσαν να συμπίπτουν με όσα γίνονταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρίσκονται επίσης κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με την αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι και την ώρα θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει πει ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όμως, δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

Το  τελευταίο  SMS της Καρολάιν
Σύμφωνα με το MEGA, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο της 20χρονης Καρολάιν, όπου τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας διαφαίνεται ότι ίσως είχε υπάρξει μία προστριβή με τον σύζυγό της.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 32χρονος βρισκόταν στο ισόγειο και η 20χρονη στη σοφίτα όταν αντάλλαξαν κάποια μηνύματα.

Από τα μηνύματα και τη φρασεολογία δημιουργείται η εντύπωση, όπως μεταδίδεται, ότι το ζευγάρι είχε προστριβή. Στα SMS υπάρχει φρασεολογία που παραπέμπει σε προστριβή, ενώ οι χαρακτηρισμοί είναι στα αγγλικά.

Μάλιστα, μία από τις λέξεις-επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το «stupid».

με πληροφορίες από Real, Mega, etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα