Η έξαρση της εγκληματικότητας, το ξεκλήρισμα του οργανωμένου εγκλήματος και η ΕΛ.ΑΣ

Η έξαρση της εγκληματικότητας, το ξεκλήρισμα του οργανωμένου εγκλήματος και η ΕΛ.ΑΣ

Για τα συμβόλαια θανάτου, την έξαρση της εγκληματικότητας και το οργανωμένο έγκλημα μίλησαν στο MEGA Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος Αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και οι δικηγόροι – ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Εβίτα Βαρελά.


Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, αλλά «ποιοτικά άλλαξε το έγκλημα. Έγινε πιο σκληρό, πιο βάναυσο η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται».

Θέλοντας να καταδείξει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν ευθύνεται για την εγκληματικότητα, ο αστυνομικός αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξάρθρωση ενός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Μύκονο. «Κεφαλή ήταν αλβανός που είχε καταδικαστεί σε 47χρονια, είχε αποδράσει, είχε πυροβολήσει αστυνομικούς. Από το 2015 αποφυλακίστηκε με αναστολή. Και μετά ξανά πυροβόλησε αστυνομικούς» είπε.

«Αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους»

«Να απομακρυνθούμε από το δόγμα ‘’αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους’’ επισήμανε ο Γιάννης Γλύκας, σχετικά με τις δολοφονίες που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στον χώρο της νύχτας. «Αυτό δεν είναι ασφάλεια δικαίου και δημοκρατία. Πρέπει να αντιμετωπιστεί κάθε έγκλημα και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη» πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη όταν αποφυλακίζεται κάποιος να παρακολουθείται στενά, ενώ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε εξιχνίαση των υποθέσεων «του ξεκληρίσματος του οργανωμένου εγκλήματος» η ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, η κ. Βαρέλα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συσχετίζεται το οργανωμένο έγκλημα και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και την δολοφονία της 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα. «Να γίνει διαχωρισμός στην πρόληψη για το οργανωμένο έγκλημα και στην απονομή δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα