Κορονοϊός: Παραμένουν οι περιορισμοί για επιβάτες σε ΙΧ, ταξί και άλλα μέσα μεταφοράς

Κορονοϊός:  Παραμένουν οι περιορισμοί για επιβάτες σε ΙΧ, ταξί και άλλα μέσα μεταφοράς

Παρότι σταδιακά αποσύρονται οι περιορισμοί για την πανδημία του κορωνοϊού, μέχρι τις 6 Ιουνίου παραμένουν τα μέτρα που είχαν επιβληθεί στα μέσα μεταφοράς, δημόσια και ιδιωτικά.

Συγκεκριμένα, η πληρότητα στα ΚΤΕΛ και στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών εξακολουθεί να διατηρείται στο 65% ενώ πρέπει να σημειώθεί ότι η αντίστοιχη πληρότητα στα τουριστικά λεωφορεία ανέρχεται στο 85%.

Όσον αφορά στα ΙΧ, επιτρέπεται να μετακινούνται 3 επιβάτες εκτός του οδηγού, όπως επίσης και στα ταξί και στα 7θέσια οχήματα ενώ κατά έναν επιπλέον επιβάτη αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα 9θέσια οχήματα.

Αν κάποιος ιδιώτης οδηγός ή οδηγός ταξί πιαστεί με υπεράριθμους επιβάτες ή χωρίς μάσκα τότε προβλέπεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.

Τα πρόστιμα που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις παραβάσεις που θα καταγραφούν σε Σχολές Οδηγών και σε υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων περιλαμβάνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ για την 1η παράβαση και πρόστιμο 2.000 ευρώ για την 2η παράβαση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα