Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες της Αττικής Οδού και βίντεο ύποπτου - Εξετάζουν παρόμοιες ληστείες

Τις κάμερες ασφαλείας των Γλυκών Νερών «ξεσκονίζουν» οι αστυνομικοί που ερευνούν τη ληστεία μετά φόνου που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Η μονοκατοικία που ζούσε το ζευγάρι, έχει εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό, απ' όπου πιθανότατα διέφυγαν οι δράστες. Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης παραπέμπει σε αυτό που ακολουθούν ομάδες ληστών με έδρα τη δυτική Αττική και στο πλαίσιο αυτό ερευνάται και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Από χθες έχει γίνει γνωστό ότι μια κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει ένα ύποπτο άτομο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό το άτομο έχει καταγραφεί στις 5:20 τα ξημερώματα της Τρίτης από σπίτι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων από τη μεζονέτα όπου έγινε το έγκλημα. Φαίνεται ένα άτομο που φοράει τζόκεϊ, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη ώρα, όπως λένε οι αστυνομικοί, ενώ έχει και σακίδιο πλάτης. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ίσως αυτός να ήταν ο συνεργός των τριών δραστών, με ρόλο «τσιλιαδόρου».

Όπως είπε και ο 32χρονος πιλότος που επέστρεψε στο σπίτι για να πάρει κάποια ρούχα για τον ίδιο και για την 11 μηνών κόρη τους καλεί τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία έχουν ώστε να εντοπιστούν οι δράστες. Ανέφερε υπάρχει μία ομάδα 20 ατόμων που ψάχνει τους δράστες και δήλωσε αισιόδοξος ότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγήσουν την αστυνομία στα ίχνη τους. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, αντιλήφθηκε τη γυναίκα του ήταν νεκροί όταν τον εντόπισαν και τον έλυσαν οι αστυνομικοί, καθώς μέχρι τότε θεωρούσε ότι είχε λιποθυμήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, η Αστυνομία εξετάζει 3 παρόμοιες ληστείες που έγιναν μεταξύ 29 Δεκεμβρίου 2020 και 15 Απριλίου 2021 σε Κορωπί, Αρτέμιδα και Αγία Παρασκευή. Στις περιπτώσεις αυτές οι δράστες: 

μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο

ήταν 3 οι δράστες

έδεσαν τα θύματά τους
άσκησαν υπέρμετρη βία
 
Η αστυνομία προσνατολίζεται σε έρευνες στην με Αλβανική ή Γεωργιανή μαφία, αλλά εκτιμά ότι δρουν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση. Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ταυτοποιηθεί τουλάχιστον ένας από τους δράστες της δολοφονικής ληστείας στα Γλυκά Νερά.

Το οικόπεδο στο Ντράφι

Πιθανότατα η αγορά ενός οικοπέδου αξίας 100.000 ευρώ στο Ντράφι, που είχε γίνει πριν από αρκετό καιρό να ήταν αυτό που κινητοποίησε τους κακοποιούς προκειμένου να βάλουν στο στόχαστρο το συγκεκριμένο σπίτι, όπου ζούσε το ζευγάρι. Ενδεχομένως να είχαν δει τον 32χρονο να κάνει ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα και να θεώρησαν πως θα τα είχε κρυμμένα στο σπίτι, γι' αυτό και δεν έμειναν ικανοποιημένοι με το ποσό των 10.000 που πήραν, έπειτα από υπόδειξη του συζύγου της Καρολάιν, συνεχίζοντας να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα δωμάτια για να βρουν ακόμη περισσότερα.

 

Στο μεταξύ, παραγγελία για την εξάντληση κάθε δικονομικής δυνατότητας κατά την προανάκριση ώστε να φτάσουμε σε άμεση εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 20χρονη Καρολάιν, έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του να συμβάλλουν, “κατά το μείζον” στην προανάκριση για τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι “η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας”.

Στο έγγραφο της παραγγελίας του, υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, που διευθύνουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, ο κ. Πλιώτας, υπογραμμίζει ότι «αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

 Συγκλονίζουν οι ψυχολόγοι! Σαδιστές οι δράστες - Απόλαυσαν τον πόνο τους

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την πρωτοφανή αγριότητα του εγκλήματος που έγινε στα Γλυκά Νερά, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 20χρονη Καρολάιν
  
Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο σύζυγος της νεαρής μητέρας που έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά δίπλα στο λίγο μηνών μωρό της.

Ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, δεν άντεξαν στο θέαμα του στυγερού εγκλήματος που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού.

 Μιλώντας στο MEGA, η Ευφροσύνη Φωτεινάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σημείωσε ότι ακόμη και οι «ειδικοί ψυχικής υγείας στεκόμαστε εμβρόντητοι μπροστά σε αυτά τα περιστατικά».

Σύμφωνα με την κυρία Φωτεινάκη, οι δράστες δεν έδειξαν «καμία ενσυναίσθηση και καμία ενοχή» για τις πράξεις τους.

Απέναντι στην 20χρονη μητέρα και το βρέφος έδειξαν «μια ωμή, πρωτόγονη βία», ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με την ψυχολόγο, πως οι δράστες εισέπραξαν «σαδιστική απόλαυση με τον πόνο του άλλου».

Οι πράξεις των δολοφόνων δείχνουν «διαταραχές προσωπικότητας», καθώς όπως φαίνεται «τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στον στόχο των εγκληματιών».

Η κυρία Φωτεινάκη σημείωσε ότι τόσο ο 32χρονος όσο και το βρέφος, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαθύ «ψυχικό τραύμα».

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα