Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με το Facebook και την υπόθεση Κουφοντίνα

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με το Facebook και την υπόθεση Κουφοντίνα

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα μας, όπου η υπόθεση Κουφοντίνα και το τεράστιο και πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης στο αίτημά του, έχει σαστίσει ως φαίνεται όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και αυτούς που διαχειρίζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα. Και για αυτό προβαίνουν σε μαζικά μπλοκαρίσματα ή κατεβάσματα«λογαριασμών όσων χρηστών δηλώνουν ότι στηρίζουν τον αγώνα του απεργού πείνας.

Χαρακτηριστική περίπτωση η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γεωργία Σάγρη, η οποία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με ένα μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και με σύνθημα «Λέμε όχι στην απάθεια. Με το ίδιο μας το σώμα», καλεί όλους σε μαζική απεργία πείνας.  Φυσικά, το μήνυμά της απομακρύνθηκε και η σελίδα της μπλοκαρίστηκε!

Η καλλιτέχνιδα, που έχει βραβευτεί στο παρελθόν για το έργο της, κυρίως περφόρμανς, και έχει σημαντική καριέρα και στο εξωτερικό, αναφέρει ότι από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας

Η ανάρτηση της Γεωργίας Σάγρη

«Αποκλεισμός» ακόμα και σε επαγγελματίες φωτορεπόρτερ!

Ανάλογη αντιμετώπιση από τους διαχειριστές του facebook είχε και φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook από την πορεία που έγινε στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα,, αλλά το Facebook μπλόκαρε το προσωπικό προφίλ του επί χρόνια προέδρου και νυν μέλους της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.  

«Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος», αναφέρει στην αιτιολόγησή του το Facebook.

Στα social media προκλήθηκαν αντιδράσεις για το μπλοκάρισμα της δουλειάς του Μάριου Λώλου με πολλούς να σπεύδουν να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες που τράβηξε από τη συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα