Συναγερμός στα νοσοκομεία της Αττικής: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Ευαγγελισμού και Σωτηρία

Συναγερμός στα νοσοκομεία της Αττικής: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Ευαγγελισμού και Σωτηρία

Οι κλίνες στις εντατικές έχουν εξαντληθεί σε ποσοστό που φθάνει το 95% και το σύστημα υγείας αγκομαχά έχοντας αγγίξει πλέον τα όρια του.
«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ, με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν, όπως δείχνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων που σκαρφάλωσε, την Κυριακή, στους 391, με τους 235 να αφορούν στην Αττική.

Στο λεκανοπέδιο, όπου νοσηλεύονται τουλάχιστον 1.420 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μέσα σε 72 ώρες έγιναν 559 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Τα τελευταία 24ωρα αναδιατάσσονται κλινικές, κρεβάτια και ΜΕΘ, με στόχο να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό. Παράλληλα, σταματούν οι διακομιδές για απλές κλίνες από κοντινές στην Αττική περιοχές.

Τα κρούσματα την Κυριακή εκτινάχθηκαν στα 1.269, καταγράφοντας ρεκόρ για την συγκεκριμένη μέρα, παρά τα περιοριστικά μέτρα, με την κατάσταση στην Αττική, που να είναι απελπιστική και τους ειδικούς να τοποθετούν την αποκλιμάκωση στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Παράθυρο αισιοδοξίας για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα ανοίγει η ολοένα και μικρότερη επίπτωση του κορονοϊού στους ηλικιωμένους άνω των 80 χρόνων, χάρη στη θωράκισή τους με το εμβόλιο.

Συνολικά, πάνω από 900.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, με τις αρχές να εκτιμούν ότι στα τέλη Μαρτίου το 30% του πληθυσμού θα έχει ανοσία στην Covid-19.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα