Εξαδάκτυλος: Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη – Τι είπε για το Πάσχα

Εξαδάκτυλος: Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη  – Τι είπε για το Πάσχα

Παραμένουμε υψηλά, δεν καλπάζουμε, έχουμε μια αύξηση των διασωληνωμένων όχι όμως καλπάζουσα, τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, μιλώντας στο LIVE NEWS του Mega.

Ο κ. Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στάθηκε στην αντίστοιχη φάση του Νοεμβρίου, όπου όπως τόνισε: μέσα σε 20 ημέρες από τους 159 είχαμε φτάσει στους 549..

Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού που «κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ερωτηθείς για τους διασωληνωμένους και την πίεση στο σύστημα υγείας, σημείωσε: «ασφαλώς και ζορίζει, είχαμε φτάσει στο υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων, 620, στις 3 Δεκεμβρίου… Δεν βλέπουμε την πίεση στο σύστημα σε όλη τη χώρα. Αν ανατρέξουμε στους χθεσινούς αριθμούς θα δούμε μικρή διαφορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε πόλης».

«Όταν στις 14/12 ανοίξαμε με click away είχαμε 558 διασωληνωμένους και αντίστοιχα ημερήσια κρούσματα. Να περιμένουμε λιγάκι, δεν είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις. Μέχρι το Πάσχα μεσολαβεί ένας Μάρτης που περιμένουμε εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού. Κι επίσης γνωρίζουμε ότι όταν εμβολιάστηκε το 20% του πληθυσμού στο Ισραήλ είδαμε αλλαγή στην εικόνα της πανδημίας», σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα του εμπορίο και την άρση – εν μέρη – των μέτρων.

Εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα. «Από τη λήψη των μέτρων πίστευα ότι θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα από πέρυσι. Να χτυπήσουν οι καμπάνες. Δεν θα είναι το θλιβερό Πάσχα που ζήσαμε πέρυσι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα