Υπόθεση Λιγνάδη: Στις Αρχές τα στοιχεία του ανθρώπου που έσπασε πρώτος τη σιωπή του

Στα χέρια των δικαστικών Αρχών βρίσκονται τα στοιχεία του ανθρώπου που άνοιξε τον κύκλο των καταγγελιών εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δικηγόροι του έσπασαν την ανωνυμία του και γνωστοποίησαν τα στοιχεία του στις δικαστικές Αρχές.

Η καταγγελία του Νίκου Σ.
Τον Οκτώβριο του 2005 η ζωή του Νίκου Σ. άλλαξε για πάντα. Ήταν 19 ετών και είχε έρθει στην Αθήνα από την επαρχία. Το όνειρό του ήταν να δώσει εξετάσεις σε σχολή υποκριτικής. Όπως ανέφερε ο ίδιος στη μαρτυρία του, επισκέφθηκε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του.

Στόχος του, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός να τον βοηθήσει στο όνειρο που είχε να γίνει ηθοποιός.

«Είχε εμμονή με το σ…. έ…. και με ρωτούσε ξανά και ξανά αν είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος για να γίνω ηθοποιός, πόσο ανοιχτόμυαλος είμαι κι αν έχω ταμπού. Είχα αρχίσει κι αισθανόμουν φοβερά άσχημα. Και ξαφνικά εκείνος άρχισε να αυνανίζεται μπροστά μας».

Ο Νίκος Σ. μίλησε για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια για την κτηνωδία που υπέστη όταν κακοποιήθηκε σεξουαλικά και σόκαρε το πανελλήνιο με την πιο τραγική βραδιά της ζωής του, εκείνη που τελικά τον έκανε να αλλάξει επάγγελμα.

«Δεν έβλεπα την ώρα να τελειώσει αυτή η δοκιμασία. Δεν με ένοιαζε πλέον ούτε ο μονόλογος ούτε τίποτα, ήθελα μόνο να φύγω από εκεί μέσα. Και σ’ όλη τη διάρκεια που γινόταν αυτό, έλεγα μέσα μου ‘φύγε Νίκο, τρέχα, εξαφανίσου’».

Αν και η καταγγελία του Νίκου Σ. δεν είναι ποινικά αξιοποιήσιμη καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής, η συγκλονιστική μαρτυρία του παρακίνησε και άλλους ανθρώπους να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταθέσουν όσα θλιβερά βίωσαν.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα