Φρίκη στο Περιστέρι: 62χρονος καθηγητής κακοποιούσε επί 7 χρόνια ένα 15χρονο αγόρι

Σοκάρει η υπόθεση παιδικής κακοποίησης που είδε το φως της δημοσιότητας με την φρίκη που ζούσε  επί επταετίας ένα 15χρονο σήμερα αγόρι από έναν 62χρονο καθηγητή.

Ο 62χρονος φιλόλογος από το Περιστέρι, καθηγητής ειδικής αγωγής, κακοποιούσε 15χρονο μαθητή επί επτά χρόνια, από τότε δηλαδή που το παιδί ήταν 8 χρόνων, εκμεταλλευόμενος τη συγγένεια που είχε μαζί του, αλλά και το γεγονός ότι έμεναν σε διπλανά σπίτια.

Ο 62χρονος συνελήφθη το Σάββατο έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που κατατέθηκε από τους γονείς του 15χρονου μαθητή.

Ο καθηγητής ειδικής αγωγής, που κακοποιούσε τον μαθητή από όταν ήταν οκτώ χρονών, συνδεόταν με μακρινή συγγένεια με την οικογένειά του και για το λόγο αυτό ο ανήλικος πήγαινε αρκετές φορές στο σπίτι του καθηγητή, όπου και ασελγούσε σε βάρος του.

Το παιδί λύγισε ύστερα από τόσα χρόνια και το είπε στους γονείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους κατήγγειλαν τον καθηγητή στις Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εν ενεργεία εκπαιδευτικός έχαιρε της εμπιστοσύνης των γονιών και μάλιστα φέρεται να είχε ακόμα και κλειδιά του σπιτιού.

Μια από τις πολλές φορές που ασέλγησε ήταν παρόντες 4 άτομα, ο ρόλος τον οποίο εξετάζεται από τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί, που προχώρησαν στη σύλληψη του καθηγητή έπειτα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, κατάσχεσαν τον υπολογιστή και το κινητό του, για να ερευνήσουν τις συνομιλίες του, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπήρξαν και άλλα θύματα του 62χρονου.

Την ίδια ώρα έχει κινηθεί από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία έκδοσης πράξης για να τεθεί σε αργία από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα ο 62χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να διέπραξε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συγγενικό του πρόσωπο. Η διαδικασία κινήθηκε μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα