Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο Κορδελιό - Τρία κρούσματα αφρικανικής μετάλλαξης

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο Κορδελιό - Τρία κρούσματα αφρικανικής μετάλλαξης

Στο Κορδελιό εντοπίστηκαν τα τρία νέα κρούσματα της νοτοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, τα κρούσματα βρέθηκαν σε ελέγχους που διενεργήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Από τα 42 δείγματα που ελήφθησαν, τα τρία ήταν θετικά στην μετάλλαξη. Πρόκειται για δύο γυναίκες αδελφές και έναν άνδρα.

Όπως μεταδίδει ο σταθμός η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και ιχνηλατούνται οι επαφές τους.

Παράλληλα ερευνάται αν τα κρούσματα σχετίζονται με τον 36χρονο διάκονο, που ήταν το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για διάκονο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος είναι συνεργάτης του Μητροπολίτη Βαρνάβα και κατοικεί στην Πολίχνη. Ο 36χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είχε νοσήσει με κορονοϊό και το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα, είχε βρεθεί θετικός στον ιό τον Οκτώβριο, με πολύ ήπια συμπτώματα, ένα απλό μπούκωμα, το οποίο γρήγορα ξεπέρασε.

Ωστόσο, στις 16 Ιανουαρίου βρέθηκε εκ νέου θετικός στον κορονοϊό, παρά τα όποια αντισώματα είχε αποκτήσει στον ιό. Αυτή τη φορά δεν εκδήλωσε συμπτώματα, με τη διαφορά, όμως, ότι, έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις του δείγματος στην Αθήνα, διαπιστώθηκε θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη της Covid-19, αποτελώντας, έτσι, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα