Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός – Στα 5.379 τα ενεργά κρούσματα

Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός – Στα 5.379 τα ενεργά κρούσματα

Ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, έχουμε κερδίσει χρόνο, ο αγώνας όμως είναι καθημερινός, τόνισε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης κοινού και δημοσιογράφων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος επεσήμανε το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική είναι αυξημένο για το λόγο αυτό τα συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει στοχευμένους ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας οι οποίοι θα συνεχισθούν. Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας για ασυμπτωματικούς για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

«Έχουμε κερδίσει χρόνο, έχουμε προστατεύσει ζωές» ανέφερε και ενημέρωσε πως από την μέρα που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 17.344 κρούσματα ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά ανέρχονται σε 5.379.

Στη συνέχεια ενημέρωσε πως θα αξιοποιηθούν ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να φιλοξενηθούν ασυμπωματικοί και να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

«Κανένα μέτρο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητά του από τους πολίτες. Αυτοί που θεωρούν τα μέτρα προφύλαξης μη αναγκαίο καταναγκασμό θέτουν σε κίνδυνο τους υπολοίπους. Μάσκα, αποστάσεις , τήρηση των κανόνων υγιεινής για όσο χρειαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, με πρωτοβουλία Δήμου Αθηναίων προχωρούν σε νέα δέσμη μέτρων. Μεταξύ άλλων θα γίνονται σε 8 λέσχες φιλίας τεστ, διεξαγωγή περισσότερων rapid test αλλά και δυο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης

Σχετικά με την εικόνα στα σχολεία, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωσε ότι 93 στα 123 σχολεία βρίσκονται στην Αττική.

Στον δήμο Ευρώτα, ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς και όχι μόνο εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα