Κορονοϊός: 25χρονος διασωληνώθηκε στον Ευαγγελισμό

Κορονοϊός: 25χρονος διασωληνώθηκε στον Ευαγγελισμό

Ένας 25χρονος  θετικός στον κορονοϊό, νοσηλεύεται  διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο νεαρός άνδρας πήγε μόνος του στο νοσοκομείο χθες, Κυριακή, με βαριά συμπτώματα και χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Ο 25χρονος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και διασωληνώθηκε.

Οι γιατροί ψάχνουν να βρουν εάν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Πρόκειται για έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε σήμερα πως συνολικά 42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 156 νέα κρούσματα κορονοϊού. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Από τα 156 νέα κρούσματα, τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Επιπλέον, έχουμε πέντε καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πρώην ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό δίνουν απαντήσεις στους αρνητές του ιού

Για όσους εξακολουθούν να αμφιβάλουν για το αν υπάρχει κορωνοϊός ή αν πρόκειται για κάποια παγκόσμια συνωμοσία, η καλύτερη απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους ανθρώπους που πέρασαν αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία της ψυχής και του σώματος.

Τη στιγμή που οι αρνητές του ιού διαδηλώνουν και προτρέπουν τους πολίτες να μην φορούν τις μάσκες φίμωτρα όπως τις αποκαλούν, οι γιατροί στις εντατικές συνεχίζουν να δίνουν μάχη. Και όσοι πέρασαν τον ιό δεν μπορούν να ξεχάσουν τον πυρετό, το ρίγος και τα συμπτώματα κόπωσης.

Ο Γιάννης Φουντούλης, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, βρέθηκε θετικός στον ιό όπως και 4 ακόμη συναθλητές του.

Ο Μανώλης Νικολούσης είναι διευθυντής μεταμοσχεύσεων μυελού στο νοσοκομείο του Birmingham. Είδε πολλούς από τους συναδέλφους του αλλά και τους ασθενείς τους να χάνουν τη μάχη με τον ιό. Το βαρύ ιικό φορτίο που κουβαλούσε από το νοσοκομείο έγινε η αιτία να κολλήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ρίγος, πυρετός, ιδρώτας και κόπωση… έτσι περιγράφει ο 47χρονος γιατρός τον κορωνοϊό και όλα αυτά.. για πολλές εβδομάδες.

Ο Σπύρος Μάμαλης ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, σε μία αποστολή για την προώθηση της ελληνικής φέτας. Ο κ. Μάμαλης πέρασε δύσκολα την ασθένεια αφού μετατράπηκε σε πνευμονία και χτύπησε και άλλα ζωτικά όργανα. Πολλές ήταν η στιγμές που φοβήθηκε για τη ζωή του. Θυμάται ακόμα με χαμόγελο τη μέρα που πήρε εξιτήριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα