Πώς λειτουργεί η εικονική πρακτική άσκηση στην επενδυτική τραπεζική

Πώς λειτουργεί η εικονική πρακτική άσκηση στην επενδυτική τραπεζική

Οι αίθουσες διδασκαλίας και τα διαλείμματα δικτύωσης έχουν αντικατασταθεί από διαδικτυακά έργα και προπονήσεις γυμναστικής για τους ασκούμενους της επενδυτικής τραπεζικής το 2020. Οι Goldman Sachs, Morgan Stanley Barclays, JP Morgan, UBS, RBC και Citi έχουν πραγματοποιήσει εικονική πρακτική άσκηση φέτος καθώς έχουν προσαρμοστεί στους περιορισμούς που επιβάλλονται από την πανδημία του ιού κορωνοϊού.

Παρόλο που πολλά από τα περιζήτητα προγράμματα μειώθηκαν 5 εβδομάδες από το συνηθισμένο 8 ή 10, οι περισσότεροι ασκούμενοι είναι αρκετά τυχεροί καθώς μπορούν να εξασφαλίσουν εργασία με πλήρη αμοιβή ενώ εργάζονταν από το σπίτι. Οι ασκούμενοι τραπεζικών επενδύσεων στο Λονδίνο πληρώνονται συνήθως περίπου 10.000 λίρες (13.034 $) για ένα πρόγραμμα 10 εβδομάδων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιστότοπου σταδιοδρομίας efinancialcareers.co.uk.

Πόσο λειτουργεί

Το πόσο καλά δουλεύει η εικονική πρακτική άσκηση παρακολουθείται από τράπεζες που αξιολογούν το μακροπρόθεσμο μέλλον της εξαποστάσεως εργασίας, ειδικά για νέα μέλη, με τις Barclays και RBC να σκέφτονται να διατηρήσουν ορισμένα στοιχεία για μελλοντικά προγράμματα. Οι τράπεζες έχουν παράσχει το απαραίτητο κιτ για εργασία από το σπίτι.

Η Goldman Sachs, η οποία είχε περίπου 380 ασκούμενους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA), έστειλες ακόμη και ηλεκτρογεννήτριες σε όσους χρειάζονταν.

"Είναι ένα μεγάλο πείραμα, αλλά φάινεται υπέροχο και τα σχόλια ήταν πολύ θετικά ", τόνισε ο Rob Ager, επικεφαλής του προγράμματος εύρεσης ταλέντων στη Barclays, προσθέτοντας ότι αν και η "αυθεντικότητα" θα μπορούσε να χαθεί στον εικονικό κόσμο, η εργασία από το σπίτι έχει δημιουργήσει μια πιο συνεργατική κουλτούρα.

Τι λένε ασκούμενοι και επιβλέποντες

"Δεν μπορείτε πραγματικά να πάρετε την πλήρη αίσθηση και την ατμόσφαιρα των συναλλαγών σε ένα εικονικό περιβάλλον, κάτι το οποίο είναι λίγο απογοητευτικό,» είπε ένας ασκούμενος σε εταιρεία που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

" Αλλά η εργασία ουσιαστικά έχει κάνει τους ασκούμενους λιγότερο ανταγωνιστικούς μεταξύ τους και πιο πρόθυμους να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, είπε ο ασκούμενος.

Για το προσωπικό που επιβλέπει τα προγράμματα, η εικονική πρακτική άσκηση δεν είναι χωρίς προκλήσεις. "Πρέπει να περιγράψω τα πράγματα μέσω email καθώς και με διαδικτυακές κλήσεις, ενώ όλα αυτά τα πράγματα είναι ευκολότερα όταν γίνονται διά ζώσης", δήλωσε ένας συνεργάτης σε μια αμερικανική τράπεζα επενδύσεων.

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα