Εκκλησίες: Από 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν σε Θεία Λειτουργία και ακολουθίες

Ειδική αναφορά για την επιστροφή των πιστών στις Εκκλησίες, έκανε κατά το σημερινό του διάγγελμα με το οποίο παρουσίασε το σχέδιο για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία.

Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, και συγκεκριμένα από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.

Τόνισε όμως πως αυτό θα γίνει με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

"Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα