Κορονοϊός: Οι περιοχές που έχουν "χτυπηθεί" περισσότερο - Η "ακτινογραφία" των κρουσμάτων

Σε 1.613 κρούσματα και 63 νεκρούς ανέρχεται ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ ημέρας για την Ελλάδα - 10 νεκροί σε ένα 24ωρο

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για την «ταυτότητα» των νοσούντων και την «ακτινογραφία» του ιού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των κρουσμάτων το 54,4% είναι άνδρες, ενώ το 34,9% σχετίζεται με κάποιο ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, το 20,8% θεωρείται σχετιζόμενο με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων κυμαίνεται στα 49 έτη, με το 45,4% να είναι ηλικίας από 40 έως 64 ετών και το 30,6% ηλικίας από 18 έως 39 ετών. Κάτω των 17 ετών είναι μόλις το 2,8% των κρουσμάτων (σ.σ. 43 άτομα), ενώ άνω των 65 ετών είναι το 21,2% (σ.σ. 320 άτομα).

Όσον αφορά τους νεκρούς, η πλειοψηφία (69,5%) είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ κάτω των 39 ετών ήταν μόλις ένας θάνατος.

Στη γεωγραφική κατανομή της διασποράς του ιού, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρατηρούνται στους νομούς Καστοριάς, Αττικής, Ηλείας, Ζακύνθου, Ξάνθης, Έβρου και Κοζάνης.

Αντίθετα, από μηδέν έως τέσσερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στους νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί πάνω από 22.400 έλεγχοι δειγμάτων, εκ των οποίων θετικό στον κορωνοϊό ήταν το 6,8%.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα