Δικογραφίες σε βάρος τριών ανδρών για υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Δικογραφίες σε βάρος τριών ανδρών για υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου κατηγορούνται τρεις άνδρες ηλικίας 46, 52 και 60 ετών, σε αντίστοιχες υποθέσεις που διερεύνησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ). Παράλληλα, σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες, ενώ ο 52χρονος και ο 60χρονος συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τη ΔΔΗΕ, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος. Οι τρεις δράστες, που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μέσω δικτύων ανταλλαγής αρχείων κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά, 5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, εξωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και των τριών στην παράνομη δραστηριότητα. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε πλήθος αρχείων (βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθησαν ο 52χρονος και ο 60χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Ο 52χρονος προφυλακίστηκε, ενώ ο 60χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Όσον αφορά την υπόθεση που αφορά τον 46χρονο, η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα