Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Λίγα λεπτά πριν από τις 13:30 ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και το ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν ξεχωριστές πορείες οι οποίες κατέληξαν στη Βουλή. 

«Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τη λεηλατήσει. Γι' αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της.

 Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια, στις 10:30, με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να στέλνει το δικό του μήνυμα.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτήν την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

 

newsbeast

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: