Ποιους υποπτεύεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία σε Γαρμπή - Σχοινά

Ποιους υποπτεύεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία σε Γαρμπή - Σχοινά

Μία τετράδα επικίνδυνων κακοποιών και ληστών, θεωρεί η αστυνομία, πως βρίσκεται πίσω από τη εισβολή και ληστεία στο σπίτι της Καίτης Γαρμπή και Διονύση Σχοινά στη Νέα Ερυθραία. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση πιστεύουν πως για την ληστρική εισβολή υπεύθυνοι είναι τέσσερις ληστές από τη Γεωργία. 

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ, φέρονται να εμπλέκονται σε άλλες δύο παρόμοιες ληστρικές εισβολές στα Βόρεια Προάστια. Μία σε σπίτι εφοπλιστή και άλλη μία σε οικία επιχειρηματία. 

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι με όπλα και είχαν αφαιρέσει το χρηματοκιβώτιο, χρήματα και άλλα τιμαλφή.

Υπενθυμίζεται πως η τραγουδίστρια επέστρεφε στο σπίτι της στη Νέα Ερυθραία από το κέντρο όπου εμφανίζεται και μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητο της μπροστά απο το σπίτι, τέσσερα άτομα με κουκούλες την ακινητοποίησαν και την ανάγκασαν να τους βάλει μέσα στο σπίτι.

Εκεί βρισκόταν ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς, τον οποίον επίσης ακινητοποίησαν μαζί με την Καίτη Γαρμπή, τους έδεσαν και τους ζητούσαν επίμονα να τους πουν που είναι τα χρήματα.  

Τελικά το ζευγάρι των καλλιτεχνών ενέδωσε και αποκάλυψε στους εισβολείς αυτό που ήθελαν να μάθουν. 

Οι δράστες αφού απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, στη συνέχεια διέφυγαν.

Στην κατάθεσή της, η Καίτη Γαρμπή αναφέρει:

«Είχα σταματήσει το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα και περίμενα να ανοίξει. Εμφανίστηκαν μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες. Οι δυο με απείλησαν με όπλο και μου ζήτησαν να κατέβω από το αμάξι. Το έκανα, γιατί δεν ήξερα τις προθέσεις τους και είδα φοβηθεί. Στη συνέχεια, με υποχρέωσαν να τους οδηγήσω στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως κι έκανα. Με ρώτησαν αν υπάρχει άλλος στο σπίτι κι εγώ τους είπα ότι είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος από τη φασαρία είχε ξυπνήσει. Τον απείλησαν κι εκείνον με το όπλο. Εμένα με κρατούσαν ακινητοποιημένη, υπό την απειλή όπλου. Έδεσαν τον Διονύση και του ζητούσαν να τους αποκαλύψει που έχουμε χρήματα».

Από τη δική του πλευρά, ο Διονύσης Σχοινάς περιγράφει τις δραματικές στιγμές ως εξής:

«Άκουσα θόρυβο από το σαλόνι και κατάλαβα ότι είχε επιστρέψει η Καίτη. Σηκώθηκα και ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα άτομο με όπλο να με σημαδεύει. Με οδήγησε στο σαλόνι. Εκεί βρίσκονταν και οι υπόλοιποι, μαζί με τη σύζυγό μου. Με έδεσαν κι εμένα και στη συνέχεια με απείλησαν λέγοντάς μου «θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι, αν δεν μας πεις που είναι το χρηματοκιβώτιο». Τους αποκάλυψα που βρίσκεται, το άνοιξα και οι δράστες πήραν από μέσα χρήματα και κοσμήματα κι έφυγαν από το σπίτι».

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα