Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό

Εισβολή του Ρουβίκωνα σήμερα στη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Με μακροσκελές κείμενο της στο Athens.indymedia.org η συλλογικότητα αναφέρει ότι ανέβηκε μέχρι το γραφείο της διοικήτριας και ότι η παρέμβαση έγινε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στους χώρους του νοσοκομείου, για περιστατικό που σημειώθηκε στα υπόγεια του νοσοκομείου, όταν σπασμένος σωλήνας πετρελαίου έτρεχε σε θερμαινόμενο σωλήνα στα πλυντήρια.

Τι έγραψε ο Ρουβίκωνας

Η ανακοίνωση της αναρχικής συλλογικότητας:

Πολιτική παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας στο γραφείο της διοικήτριας, γιατί το ζήτημα δεν έχει λήξει, γιατί οι ζωές μας έχουν αξία, γιατί εμείς κινούμε με τον ιδρώτα και τις γνώσεις μας αυτήν τη μηχανή που παράγει κέρδη για τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και τους ρουφιάνους τους. Για το σύστημα και το κράτος έχει συνέχεια, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα εναλλασσόμενα πρόσωπα που το εκφράζουν κάθε φορά, αλλά έχει συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, δεν είναι κάτι άυλο και άπιαστο. Είναι προσεγγίσιμο και τρωτό. Δεν εθελοτυφλούμε φυσικά ότι μία πολιτική παρέμβαση από μόνη της, συγκεκριμένων κιόλας αριθμητικά ανθρώπων, μπορεί να φέρνει εύκολα ή άμεσα αποτελέσματα. Οι συνεχείς, όμως, και πολύ περισσότερο οι μαζικές και οργανωμένες πολιτικές παρεμβάσεις μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα και με ελάχιστο ζυγοσταθμικά κόστος. Γιατί πάντα υπάρχει κόστος ή ρίσκο όταν αγωνίζεσαι. Το μέγεθός του, όμως, είναι σχετικό και άκρως υποθετικό, αβέβαιο. Ενώ το κόστος όταν δεν αγωνίζεσαι είναι βέβαιο, έχει πλήρως μετρήσιμο μέγεθος και το βιώνεις στο πετσί σου καθημερινά.Ραντεβού στους αγώνες που έχουμε να οργανώσουμε μαζί οι από τα κάτω ...

ΥΓ. Ο υπουργός της καρδιάς μας, ο μόνος υπουργός που έχει παραδεχθεί δημόσια τη δυναμική της πολιτικής μας δράσης λέγοντας «Σε απάντηση αυτών, ανακοινώνω νέο ογκολογικό, ακτινοθεραπευτικό νοσοκομείο εντός του νοσοκομείου Σωτηρία" δεν βλέπει των ώρα να εφαρμόσει τα νεοφιλελεύθερα σχέδια περεταίρω ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων επεκτείνοντας τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παραχορώντας ακόμη και ολόκληρες καινούργιες πτέρυγες νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές (βλ. ΠΓΝΙ). Αυτοί που εξυμνούν την ελεύθερη αγορά και την επιχειρηματικότητα, αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία σαν να είναι το τσιφλίκι τους, χαρίζοντάς τα σαν λάφυρα πολέμου στους ιδιώτες. Πρόκειται για μία "επένδυση-ληστεία" με μηδενικό επιχειρηματικό ρίσκο, καθώς έχει έτοιμη πελατεία κάποιων εκατομμυρίων ανθρώπων και με μηδενικό απαιτούμενο αρχικό κεφάλαιο, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και τις έχουμε πληρώσει όλοι εμείς. Ήδη πήρε τα πρώτα ηχηρά μηνύματα από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

 

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα