Με αεροδιακομιδή στο Παίδων το βρέφος που δέχτηκε επίθεση από τρωκτικά

Με αεροδιακομιδή στο Παίδων το βρέφος που δέχτηκε επίθεση από τρωκτικά

Εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο θα μεταφερθεί με αεροδιακομιδή, στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας, το μόλις 3,5 μηνών βρέφος, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, φέροντας τραύματα που αποδίδονται σε επίθεση τρωκτικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος της Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, η μικρή «χειρουργήθηκε ήδη από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς χειρουργούς και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σ' αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ' όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη. Έχουν γίνει οι σχετικές εξετάσεις αλλά τα αποτελέσματα για τη διαπίστωση της συγκεκριμένης λοίμωξης δεν βγαίνουν τόσο γρήγορα και ήδη της χορηγούνται αντιβιοτικά για τις κοινές λοιμώξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αδαμίδης διευκρινίζει ότι η αεροδιακομιδή πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης των παιδοχειρουργών του ΠΓΝΑ με την παιδοχειρουργική μονάδα πλαστικής χειρουργικής Παίδων του νοσοκομείου Αγία Σοφία. «Κρίθηκε αναγκαία γιατί στο νοσοκομείο μας υπάρχει μόνο πλαστικός χειρουργός ενηλίκων και η ασθενής είναι βρέφος. Στο νοσοκομείο της Αθήνας υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και είναι καταλληλότερο με δεδομένο ότι η πλήρης αποκατάσταση και θεραπεία θα είναι πιθανόν μακροχρόνιες».

Στο μεταξύ ενώπιον της Εισαγγελέως Ορεστιάδας, παρουσιάστηκε σήμερα ο 22χρονος πατέρας του βρέφους. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορος υπεράσπισης, Νίκος Βουλγαρίδης, η Εισαγγελία αποφάσισε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, εκτιμώντας ότι για την τελική διαμόρφωση του κατηγορητηρίου (σ.σ. πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα), είναι σημαντική η εξέλιξη της υγείας του βρέφους καθώς και τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Ερωτηθείς για το τι ισχυρίστηκε ο πατέρας σχετικά με τον τραυματισμό του βρέφους, ο κ. Βουλγαρίδης απάντησε πως "δεν έχουμε λάβει γνώση της δικογραφίας ακριβώς και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες". Σε ότι αφορά στη 16χρονη μητέρα, της οποίας την υπεράσπιση επίσης έχει αναλάβει, ο κ. Βουλγαρίδης διευκρίνισε ότι ούσα ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη από χθες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα