Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο

Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι, οι οποίες επιχειρούν στο σημείο και προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν πέσει το φως του ηλίου. Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Λοουτρακίου - Περαχώρας. 

Η εκκένωση πραγαμτοποιήθηκε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, η οποία αναφέρει ότι απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στα γύρω χωριά σημειώνονται διακοπές ρεύματος, ενώ έχει κλείσει ο περιφερειακός του Λουτρακίου.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο αυτή την ώρα έχουν σπεύσει και επιχειρούν συνολικά 51 πυροσβέστες, 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και δύο υδροφόρες ΟΤΑ

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στην «Κ» ότι η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς τον Αγιο Πατάπιο και όχι προς την πόλη, ενώ κάνουν λόγο για πυκνούς καπνούς πάνω από την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που καθιστά την ατμόσφαιρα άκρως αποπνικτική. 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στην περιοχή μεταβαίνει άμεσα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα