Λέρος: Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ξέρουν τους δράστες της κλοπής

Λέρος: Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ξέρουν τους δράστες της κλοπής

Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή βαρέως οπλισμού από αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο βρίσκονται οι αρχές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που έκαναν την κλοπή.

Πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Φέρεται να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων.

Το ΓΕΝ διαψεύδει την κλοπή 140 ναρκών

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που θέλουν να έχουν κλαπεί 140 νάρκες από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) προχώρησε με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες - συμφωνίες. Τέλος, επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η προανάκριση από τις καθ' ύλην αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα