Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη - Καταγγελίες για εμπρησμό

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη - Καταγγελίες για εμπρησμό

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα, πέντε οχήματα της περιφέρειας και έξι υδροφόρες. Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Χαρδαλιάς στον Realfm 97,8: Είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή

“Η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι σε ύφεση. Έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε γιατί είναι συμπαγές δάσος και καταλαβαίνετε ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά από τις επίγειες δυνάμεις μας”, είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη.

Στο ερώτημα εάν πρόκειται για εμπρησμό ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: “Θα σας πω ότι είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή, τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού”.

Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής: Ήδη είναι βελτιωμένη η εικόνα - Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι ανοιχτά

"Είναι μια πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη. Βοηθούν οι άνεμοι, επειδή δεν είναι ισχυροί. Έχουμε κάποιες ριπές σε κάποια σημεία, 4-6 μποφόρ" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης.

"Σε όλες τις πυρκαγιές που έχουν μεγάλη ένταση, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιείται το κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι ανοιχτά" τόνισε.

"Ήδη είναι βελτιωμένη η εικόνα από την αρχική εξέλιξή της" πρόσθεσε.

Υπόνοιες για εμπρησμό

Σπαής: Πρόκειται για εμπρησμό

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Open, o Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής υποστήριξε πως η φωτιά στη Νέα Μάκρη προκλήθηκε από εμπρησμό.

Ο δήμαρχος Ραφήνας στον Realfm 97,8: Δεν είναι η πρώτη φωτιά που μπαίνει βράδυ, όλα αυτά είναι λίγο περίεργα

«Δεν απειλούνται κατοικίες από τη φωτιά», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Γιώργο Ψάλτη και Στεφανίας Κασίμη ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

«Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και από την πλευρά της ΝΤΑΟΥ Πεντέλης και αναμένουμε τα εναέρια μέσα για να την θέσουμε υπό ολικό έλεγχο», επισήμανε.

«Δεν είναι η πρώτη φωτιά που μπαίνει βράδυ, προχθές ξαναείχαμε, όλα αυτά είναι λίγο περίεργα», είπε ακόμη ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε: «Ελπίζω, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα».


Ο δήμαρχος Μαραθώνα για τη φωτιά: Υπάρχουν βασικές υποψίες για εμπρησμό - ΒΙΝΤΕΟ

«Υπάρχουν βασικές υποψίες για εμπρησμό», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο.

«Και αυτό γιατί υπήρξαν δύο μέτωπα. Το ένα ήταν στα 50 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή στο Λιβίσι και το δεύτερο μέτωπο στα 500 μέτρα, δεν ήταν τυχαίο το περιστατικό», είπε ακόμη ο κ. Τσίρκας.


Κάτοικος Νέας Μάκρης: Είναι εμπρησμός - Η πεθερά μου είδε ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο με 6-7 άτομα πριν από την εκδήλωση της φωτιάς - ΒΙΝΤΕΟ

"Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησεη φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της σύζυγού μου, στις 1:30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με 6-7 άτομα. Έχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 2:10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως" δήλωσε ο Σάββας Τζιλάβης, κάτοικος της Νέας Μάκρης, στο ΟΡΕΝ

"Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα" πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα