Σύρος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μέγα Γιαλό – Ρίψεις από εναέρια μέσα

Σύρος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μέγα Γιαλό – Ρίψεις από εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα, λίγο μετά τις 2 μμ., στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Μέγα Γιαλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο επικρατούν ισχυροί άνεμοι  που δυσχεραίνουν  το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δύο υδροφόρες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και εθελοντές Πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα άμεσα  κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ έχουν σπεύσει και ιδώτες με βυτιοφόρα, για συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης. Μάλιστα, λίγο μετά τις 15:00 στο Μέγα Γιαλό είχε φτάσει και συνδράμει στην επιχείρηση το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης της Σύρου.

Αυτή την ώρα (15:20) η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα μέτωπα που καίνε σε Νήτες, Δεντράρα και Άγιο Κύριλο και Μεθόδιο, με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή έφτασαν και τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις.

Στο σημείο έφτασαν επίσης ο νέος Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μηνάς Αληφραγκής.

Λίγο μετά τις 15:15 έφτασαν στη Σύρο και ξεκίνησαν να επιχειρούν, συνδράμοντας τις χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις τα δύο CanadAir ενώ περίπου στις 15.40 αφίχθη και ελικόπτερο να συνδράμει σε δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα CanadAir. 

Τονίζεται πως καταγράφεται σταδιακά η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα