Πόρτο Χέλι: Σοβαρή η κατάσταση της 60χρονης, τι είπε ο χειριστής του ταχύπλοου

Πόρτο Χέλι: Σοβαρή η κατάσταση της 60χρονης, τι είπε ο χειριστής του ταχύπλοου

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 60χρονη γυναίκα που μαζί με τα δύο αδέλφια της επέβαινε σε βάρκα στο Πόρτο Χέλι όταν τους εμβόλισε 12μετρο ταχύπλοο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικώς στο κέντρο υγείας Κρανιδίου αλλά στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Από λεπτό σε λεπτό η 60χρονη γυναίκα πρόκειται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιο Σάββας, διότι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, έχει κατάγματα στην αριστερή της πλευρά και ο θώρακάς της είναι γεμάτος με αίμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της 60χρονης κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να φεύγουν τα αιματώματα, να πάρει την κατάλληλη αγωγή και στη συνέχεια να χειρουργηθεί.

Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα, λέει χειριστής

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους που προκάλεσε το δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι. Πέρασε και από αλκοτέστ.

Ο χειριστής του σκάφους μέσω του συνηγόρου υποστήριξε ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το συμβάν στο Πόρτο Χέλι. Παρουσιάστηκε μάλιστα μόνος του στο λιμεναρχείο λέγοντας ότι βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Επισήμανε ότι έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

Εκεί ο ίδιος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.  Ο χειριστής θα δώσει κατάθεση και στη συνέχεια σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στον χειριστή έγινε και αλκοτέστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος παραμένουν στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι προκειμένου να δώσουν και αυτοί με τη σειρά τους καταθέσεις.

Στο μεταξύ γίνονται προσπάθειες να ανελκυστεί το ξύλινο σκάφος από τη θάλασσα το οποίο έχει κοπεί στα δύο μετά την σύγκρουση.

Το χρονικό

Το φουσκωτό μήκους 12 μέτρων, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν 11 Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό. Το φουσκωτό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα μεγάλο με δυο μηχανές, διαλύοντας την ξύλινη βάρκα. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 350 μέτρα μακριά από την ακτή.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με τη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι. 

Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά).

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ η τρίτη συνεπιβάτης, μια γυναίκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη σε σοβαρή κατάσταση.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε. Οι τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα