Σοκαριστικές εικόνες από το σκάφος στο Πόρτο Χέλι: Δίδυμα αδέρφια ο ένας νεκρός, σύλληψη του χειριστή

Σοκαριστικές εικόνες από το σκάφος στο Πόρτο Χέλι: Δίδυμα αδέρφια ο ένας νεκρός, σύλληψη του χειριστή

Δείτε το φουσκωτό σκάφος που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι. Παρουσιάστηκε μόνος του στο λιμεναρχείο ο χειριστής του σκάφους και συνελήφθη. Το φουσκωτό σκάφος πέρασε πάνω από την ξύλινη βάρκα σκορπώντας τον θάνατο. Δίδυμα αδέρφια ο ένας νεκρός και η τραυματίας που δινει μάχη για τη ζωή της.

Τον θάνατο σκόρπισε το βράδυ της Παρασκευής (09.08.2019) φουσκωτό σκάφος στο Πόρτο Χέλι με συνέπεια δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Το φουσκωτό μήκους 12 μέτρων, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν 11 Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό. Το φουσκωτό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα μεγάλο με δυο μηχανές, διαλύοντας την ξύλινη βάρκα. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 350 μέτρα μακριά από την ακτή.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με τη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι. 

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Άργους όπου και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε μονάδα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Από εκεί στη συνέχεια πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ φέρει τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου. 

Το πρωί του Σαββάτου μαζί με τον δικηγόρο του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας. Ο άνδρας επιβεβαίωσε ότι ήταν ο χειριστής την ώρα του δυστυχήματος και συνελήφθη.

Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά).

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ η τρίτη συνεπιβάτης, μια γυναίκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη σε σοβαρή κατάσταση.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε. Οι τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Με πληροφορίες από argonafplia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα