Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες: Όλα τα ενεργά μέτωπα

Μάχη με επίγειες και εναέριος δυνάμεις δίνει η Πυροσβεστική στη Στερεά Ελλάδα. όπου υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Αρχαία Ολυμπία, Διόνυσο και Δομοκό.

Συγκεκριμένα, έως αυτήν την ώρα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Ξηρόκαμπο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως εκκενώθηκε ο Ξηρόκαμπος και προληπτικούς λόγους, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 7 υδροφόρες των δήμων και δύο μηχανήματα έργου.

Στη μάχη για την κατάσβεση συμμετέχουν από αέρος 3 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και 3 πετζετέλ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος της περιοχής Ευθύμιος Κοτζάς. Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Κοτζάς τόνισε ότι «την ελέγχουμε, δεν υπάρχει ανησυχία».

Ερωτηθείς αν απειλείται ο Ξηρόκαμπος και αν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας απάντησε ότι «δεν έχω δώσει καμία εντολή εκκένωσης, η φωτιά είναι πολύ μακριά από το χωριό και δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος».

Επίσης, φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Διόνυσο κοντά στο γερμανικό νεκροταφείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή κοντά στο χωριό Βαρδαλή στην περιοχή της Θεσσαλιώτιδας στο Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 16 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 πυροσβέστες.

Επιχειρούν επίσης 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη, δυο PZL και δυο Canadair.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα