Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας. Ανυσηχία της ΕΛ.ΑΣ για αντίποινα

Την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές Δομοκού πέρασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, με την οποία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου συννόμου βίου και έτσι "έσπασαν" τα ισόβια.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, απόσπασμα της απόφασης το οποίο και επιδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών, με συνέπεια από εκεί και μετά να τρέξουν οι λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε γύρω στις 14:30 το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού, όπου εκρατείτο. Νωρίς το πρωί είχε φτάσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα το απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου και λίγο αργότερα το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό – όπου τηρείται ο φάκελος του, ως κρατούμενου – αναφορικά με την μέχρι σήμερα ποινή που έχει εκτίσει. Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.

Στην είσοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιό τους.

Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Όλα αυτά, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία, για «κύκλο αντιδράσεων» και επεισοδίων, μετά την απόφαση του Εφετείου, με επίκεντρο τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα που έριξε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Σαραλιώτης: Νιώθω δικαιωμένος, δεν συμμετείχα στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 20:00 το βράδυ στα Εξάρχεια, στον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διακινείται τις τελευταίες ώρες μέσω των social media.

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται από μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη» και γίνεται στον απόηχο της απόφασης «χάδι» όπως την χαρακτηρίζουν, του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση του Βασίλη Σαλαριώτη.

Έντονη ανησυχία στην ΕΛΑΣ

Εν τω μεταξύ το «σπάσιμο» των ισοβίων του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα και η αποφυλάκισή του, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο εκδικητικών «αντιποίνων». Ήδη έχουν εκδοθεί διαταγές προς το αστυνομικό προσωπικό που εφιστούν την προσοχή και εγρήγορση για την αποτροπή ενδεχόμενων καταδρομικών, ακόμη και τρομοκρατικών, επιθέσεων σε Αστυνομικά Τμήματα, περιπολίες και στατικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης στόχων.

Παρόμοιες προφορικές εντολές έχουν λάβει οι αστυνομικοί, που βρίσκονται στις συνοδείες ασφαλείας ακόμη και την φρούρηση οικιών, δικαστικών λειτουργών, για την αύξηση της παρατηρητικότητας και των μέτρων αυτοπροστασίας. Οι σχετικές εντολές υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν και τον αυστηρό έλεγχο της αλληλογραφίας, χαρακτηρισμένων στόχων, για τον εντοπισμό εκρηκτικών-εμπρηστικών φακέλων, που έχουν σταλεί στο παρελθόν, ακόμη και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο μεταξύ διακριτική θα είναι η αστυνομική παρουσία κατά την αυριανή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στις 20:00 το βράδυ στα Εξάρχεια, στον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται από μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη» και γίνεται στον απόηχο της απόφασης «χάδι» όπως την χαρακτηρίζουν, του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αναλυτικά, η Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη αναφέρει:  Το αίμα δεν είναι νερό-Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα. Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά. Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί. Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους. Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια».

Σημειώνεται πως οι όποιες παρεμβάσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα, που φέρει «μερίδιο ευθύνης» στην υπόθεση Κορκονέα, θα περιλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο που θα έρθει την Παρασκευή στη Βουλή.

Πέτσας για Κορκονέα: Αποφυλακίζεται με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα