Θρήνος στη Λαμία για το θάνατο του Χρήστου Αθανασίου

Θρήνος στη Λαμία για το θάνατο του Χρήστου Αθανασίου

Ο Χρήστος Αθανασίου έφυγε προδομένος από την καρδιά του ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Τον βρήκε η σύζυγός του και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες όταν πήγαν στο σπίτι δεν μπορούσαν να του προσφέρουν καμία βοήθεια.

Ο Χρήστος Αθανασίου ήταν γραμματέας του συλλόγου Ρομά «Λεωνίδας Σπαρτιάτη»ς στη Στερεά Ελλάδα.

 

Πολλά χρόνια προσπαθούσε να βοηθήσει τους Ρομά να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, μέλος του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία, υποψήφιος με το ΚΚΕ Μ-Λ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, ήταν ένας άνθρωπος ενεργός με έντονο με έντονο το αίσθημα της προσφοράς. 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1960. Εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ) το 1975 και από τότε έχει αναπτύξει πλούσια δράση στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φθιώτιδας και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

 

Ήταν επίσης μέλος του κινήματος μεριδιούχων της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερεάς Ελλάδας ΡΟΜ «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης» και Πρόεδρος του αΕξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων «Η παλιά Λαμία». Ήταν παντρεμένος με τη Σταματία Φιλίππου κι είχαν δύο παιδιά.

 

πηγή: tvstar.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα