Άκουγα τους ανθρώπους να ουρλιάζουν όταν καίγονταν

Άκουγα τους ανθρώπους να ουρλιάζουν όταν καίγονταν

Στις 23 Ιουλίου 2018 το Μάτι έγινε μια πύρινη κόλαση. 102 ψυχές έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες, 26 από αυτές στο οικόπεδο κοντά στο Κόκκινο Λιμανάκι, που βρέθηκαν την επόμενη μέρα καμένες και αγκαλιασμένες. Ο τελευταίος άνθρωπος που κατάφερε να γλιτώσει από αυτή την κόλαση περιέγραψε τις στιγμές που έζησε, όταν βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο.

Είδα την πόρτα του οικοπέδου ανοιχτή και μπήκα τρέχοντας αναζητώντας τρόπο να βγω στη θάλασσα. Υπήρχε πολύς κόσμος, ηλικιωμένοι, παιδιά που δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο καπνός ήταν πάρα πολύς και η θερμοκρασία ανυπόφορη, είπε ο κ. Σανοβά.

Οι εικόνες που περιέγραψε στον ΑΝΤ1 προκαλούν ανατριχίλα. Οι στιγμές της απόγνωσης, του τρόμου και της απελπισίας αποκαλύπτονται μέσα από τα λόγια του.

«Οι φλόγες μας είχαν κυκλώσει. Ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει. Είπαν να μείνουν εκεί, ανήμποροι μέσα στις φλόγες. Εγώ αποφάσισα ότι δεν μπορώ να μείνω και να καώ ζωντανός. Έτρεξα προς το σπίτι που βρισκόταν μέσα στο οικόπεδο για να σωθώ. Ο καπνός ήταν αποπνικτικός. Με ακολούθησαν κάτι παιδάκια. Έσπασα ένα παράθυρο και μπήκα μέσα. Άκουγα τον κόσμο να ουρλιάζει την ώρα που καιγόταν. Πίστεψα ότι είχε έρθει και η δική μου ώρα», είπε.

Μέσα στο φλεγόμενο σπίτι προσπάθησε να βρει τρόπο να κρατηθεί στη ζωή. Οι φλόγες το είχαν τυλίξει. Οι κουρτίνες, τα στρώματα πήραν φωτιά κι εκείνος προσπαθούσε να σκεφτεί πώς θα ξεφύγει από τον πύρινο αυτό κλοιό.

Βγήκε και πάλι έξω. Οι εικόνες που αντίκρισε είναι χαραγμένες στο μυαλό του.

«Κάθισα δίπλα σε ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να τρέξουν. Δίπλα μου άλλοι άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί, άλλοι ήταν ήδη καμένοι. Σηκώθηκα ξανά, έτρεξα ανάμεσα στους καπνούς και τελικά κατάφερα να φτάσω στη θάλασσα. Έμεινα στο νερό για τέσσερις ώρες μέχρι που ήρθαν και μας έσωσαν βάρκες», είπε.

Στο μυαλό του ακόμα ακούει τις κραυγές των νεκρών. Μιλά για την πύρινη κόλαση και ζει ξανά από την αρχή τον εφιάλτη. Πέρασε ένας χρόνος κι όμως όσα έζησε πέρσι τέτοια μέρα, δεν πρόκειται να τα ξεχάσει ποτέ.

Μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς στο Μάτι. Θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Στο Μάτι οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και το μέγεθος της καταστροφής είναι περισσότερο από εμφανές. Στις 09:30 το πρωί ...

 

Μάτι: Ένας χρόνος μετά - Το χρονικό της μεγάλης τραγωδίας

Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους και άφησε μόνο στάχτη και αποκαΐδια σε έναν από τους αγαπημένους  κοντινούς παραθεριστικούς προορισμούς των Αθηναίων. Οι μνήμες είναι ακόμα ...

 

Φωτιά στο Μάτι: Ένας χρόνος από την τραγωδία και οι πληγές δεν κλείνουν ποτέ

Το ρολόι του χρόνου σταμάτησε στις 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι… Συνολικά 102 ψυχές χάθηκαν στις φλόγες της φονικής φωτιάς, σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας Ένας χρόνος μετά τίποτα δεν είναι ίδιο ...

 

Ξεμπλοκάρουν τα 31 εκ. για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Στην εθνική τραγωδία που συγκλόνισε πριν από ένα χρόνο ολόκληρη την Ελλάδα αναφέρθηκε  ο Πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του εχθές στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.  Οι άμεσες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για το Μάτι μέσα ...

 

 

 

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: