Στενεύει ο κλοιός για τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου: Στα ίχνη του η Αστυνομία

Στενεύει ο κλοιός για τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου: Στα ίχνη του η Αστυνομία

Στενεύει ο κλοιός για τον δράστη που δολοφόνησε με άγριο τρόπο την Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ιτον στα Χανιά, όπου βρισκόταν για το επιστημονικό συνέδριο στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου. Η σορός της οποίας βρέθηκε πριν τρεις ημέρες σε προχωρημένη σήψη μέσα σε σπηλιά σε περιοχή του δήμου Πλατανιά, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου διέμενε. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη έχουν γίνει περισσότερες από δέκα προσαγωγές ατόμων, ενώ οι διωκτικές αρχές σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή - αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια - αναζητώντας πειστήρια.  

Παράλληλα, ελέγχουν τα αυτοκίνητα των προσαχθέντων, εξετάζουν αν φέρουν ίχνη τραύματος, γρατζουνιές ή μώλωπες, τσεκάρουν τα κινητά τους, ώστε να έχουν μια εικόνα για το γεωγραφικό στίγμα τους την ημέρα της εξαφάνισης και φυσικά ερωτώνται για τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης της άτυχης γυναίκας. 

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, που έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο χώρο της ΟΑΚ, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ελέγχονται και όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από την περιοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας και σε ακτίνα 10 χλμ. από όπου ενδεχομένως προκύψουν στοιχεία.

Τι κατέθεσαν οι δύο άνθρωποι που την είδαν πριν εξαφανιστεί

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη μιλήσει με δύο ανθρώπους που είδαν την άτυχη 60χρονη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Daily Mail στην περιοχή, πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά που κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι είδαν την Σούζαν Ίτον στο χωριό Αφράτα, που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Η εκτίμηση των αστυνομικών ήταν ότι εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.

«Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη» δήλωσε ο 85χρονος στη βρετανική εφημερίδα.

Στην εξέλιξη των ερευνών έρχεται να προστεθεί ένα νέο στοιχείο, συγκεκριμένα φωτογραφίες της τρύπας από όπου, σύμφωνα με το zarpanews.gr, έριξαν στη σπηλία το πτώμα της βιολόγου. 

Από την τρύπα, που βρίσκεται στο έδαφος τριγυρισμένη από ελαιόδεντρα, ίσα ίσα περνάει λίγο φως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το άνοιγμα της οπής, την οποία οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πολυβολείο: χωράει στο πλάτος έναν ευτραφή άνδρα, πόσω μάλλον μία αδύνατη γυναίκα, όπως ήταν η Σούζαν Ίτον. 

Την περίοδο του πολέμου η τρύπα χρησίμευε ως μέσο εξαερισμού της σπηλιάς. 

Για λόγους ασφαλείας ακριβώς, η οπή είχε καλυφθεί με ένα μεταλλικό τελάρο.

Ποιο είναι το μοιραίο λάθος που έκανε ο δράστης

Ο δράστης έκανε ένα μοιραίο λάθος: Eίχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον τίτλο δημοσιεύματος της dailymail.co.uk «ίσως η αστυνομία να έχει ανιχνεύσει το σήμα του κινητού του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα ελέγχονται τα σήματα των κινητών που χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ο δολοφόνος να γνώριζε καλά τον τόπο αφού λιγοστοί είναι εκείνοι που ήξεραν το δαιδαλώδες λαγούμι όπου εντοπίστηκε η άτυχη Σούζαν Ίτον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα