Προς εκτόνωση η απεργία των διαγνωστικών κέντρων

Προς εκτόνωση η απεργία των διαγνωστικών κέντρων

Προς εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η απεργία των διαγνωστικών κέντρων μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, του προέδρου του ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη και της Συντονιστικής Επιτροπής των διαγνωστικών εργαστηρίων.

Το συντονιστικό των διαγνωστικών κέντρων συνεδριάζει αύτη την ώρα για να εξετάσει τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Πέραν των όσων είχε υποσχεθεί ο κ. Ξανθός, στην προηγούμενη συνάντηση, σήμερα Πέμπτη δεσμεύτηκε για τη σταδιακή αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο ύψος του 6% του ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας, με το ποσοστό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να φθάνει στο 0,8%.

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των επιστροφών από το 2018 και μετά, με την πρόβλεψη ενός σταθερού ποσού περίπου 4 έως 5 χιλιάδων ευρώ που θα αφαιρείται από το clawback (αύξηση των υποχρεωτικών επιστροφών) και έτσι μειώνεται η επιβάρυνση κυρίως στους μικρούς και μεσαίους παρόχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: