Σέρρες: Η 70χρονη γνώριζε τους δολοφόνους της

Σέρρες: Η 70χρονη γνώριζε τους δολοφόνους της

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας μιας 70χρονης, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στην Αλιστράτη Σερρών, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες σε χωριό των Σερρών ένας 26χρονος Βούλγαρος ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 42χρονου Βούλγαρου, συνεργού του συλληφθέντα.

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στις 8 Ιανουαρίου του 2015 ενώ από την πρώτη στιγμή

Όπως έγινε γνωστό σε σημερινή παρουσίαση της ΕΛΑΣ, ο 26χρονος είχε πραγματοποιήσει εργασίες στο παρελθόν στο σπίτι του θύματος ενώ η γυναίκα του δεύτερου δράστη είχε εργαστεί ως οικιακή βοηθός της 70χρονης.

Από τα παραπάνω ήταν σε θέση να γνωρίζουν πως η ηλικιωμένη γυναίκα είχε στο σπίτι της περίπου 3000 ευρώ και κοσμήματα.

Σημειώνεται πως η γυναίκα είχε δυο παιδιά ωστόσο δεν είχε καμία επαφή μαζί τους.

«Οι δύο άνδρες ανήκαν στο οικείο περιβάλλον του θύματος και γνωρίζοντας ότι διέμενε μόνη της και είχε χρήματα στο σπίτι της, πήγαν το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου του 2015 στο σπίτι της με σκοπό την ληστεία και την σκότωσαν με ασφυξία»,σημείωσε κατά την παρουσίαση ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος  Μιλτιάδης Πουρσανίδης.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Α’ Πέτρος Τάνος ανέφερε:

«Στο σπίτι δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη διάρρηξης στις πόρτες και τα παράθυρα, και επίσης δεν βρέθηκαν στους χώρους του σπιτιού χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα».

Σημειώνεται πως μετά το έγκλημα οι δυο δράστες εξαφανίστηκαν από την περιοχή με τον 42χρονο να φεύγει στη Βουλγαρία και τον δεύτερο να φεύγει αρχικά στη Γερμανία, στη συνέχεια να πηγαίνει στη Βουλγαρία και τελικά να καταλήγει σε χωριό των Σερρών, όπου και ζούσε το τελευταίο διάστημα.

Ο 26χρονος συλληφθείς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία ενώ σε βάρος του 42χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τη σύζυγο του 42χρονου που είχε εργαστεί ως οικιακή βοηθός του θύματος.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα