Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Αταλάντη

Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Αταλάντη

Στη διαβεβαίωση ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αταλάντη, προχώρησε, ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος τους ΟΑΣΠ.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1, με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά:

«Ο σεισμός και ως γεγονός δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Όταν ακούει βέβαια κάποιος το όνομα Αταλάντη το μυαλό του στον μεγάλο σεισμό που συνέβη πριν 36 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν κοντά στο ρήγμα της Αταλάντης, θα πρέπει να πούμε ότι αυτό το ρήγμα θα ενεργοποιηθεί μετά από περίπου 600 χρόνια. Αυτό δείχνουν οι μελέτες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Δηλαδή έχουν περάσει εκατό χρόνια από το προηγούμενο γεγονός, η περίοδος επανάληψης είναι 700 χρόνια, άρα θέλουμε ακόμα 600 χρόνια για να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αταλάντης. Συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος.

Απλά και μόνο επειδή η περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου συντίθεται ως τεκτονική δομή από ρήγματα, των Καμένων Βούρλων, του Σπερχειού ποταμού, που είναι μεγάλα ρήγματα και για το οποία δεν έχουμε πληροφορίες, σε πόσο χρόνο έχουμε επανάδραση, για αυτό έχουμε θέσει και την περιοχή σε επιτήρηση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα