Ποιος είναι ο άνδρας που έριξε γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Ποιος είναι ο άνδρας που έριξε γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή περίπου στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας όταν ένα ςάνδρας πέταξε γκαζάκι αστη Βουλή.

Το περιοστατικό συνέβη στη Βασ. Σοφίας στο ύψος των λουλουδάδικων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για ένα 65χρονο άνδρα  ο οποίος πέταξε ένα γκαζάκι, δεμένο πάνω σε ένα ξύλο, στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής  

Αμέσως μετά συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται, ενώ στο σημείο βρέθηκε και μια τσάντα με τέσσερις αντίστοιχες κατασκευές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 65χρονος έχει στο παρελθόν απασχολήσει τιις Αρχες. Πρόκειται για έναν άνδρα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει… πρωταγωνιστήσει σε αρκετά τέτοια περιστατικά.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2018 πήγε στο άγαλμα του Καραισκάκη στο Ζάππειο και τοποθέτησε ένα ομοίωμα βόμβας. Τελικά αποδείχθηκε ότι ο «μηχανισμός» περιείχε ...κριθαράκι και κάποια καλώδια.

Επίσης το 2012 είχε και πάλι  ζωστεί με αντίστοιχα «εκρηκττικά» και απειλούσε να εκραγεί στο Ζάππειο.

Σήμερα έριξε ένα γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής από την πλευρά των λουλουδάδικων, έχοντας περιλούσει ένα άδειο γκαζάκι με βενζίνη, ενώ το είχε δέσει σε ένα ξύλο. Πάνω του είχε ακόμη πέντε γκαζάκια καθώς και ένα μικρο μπιτόνι βενζίνη.

Ο άνδρας, διέσχιζε πεζός γύρω στις 18.50 το απόγευμα την Βασιλίσσης Σοφίας και στο ύψος των ανθοπωλείων, όπου υπάρχει καγελόπορτα, πέταξε το γκαζάκι στον προαύλιο χώρο. Στο σημείο υπήρχαν και αστυνομικοί της ΥΑΒΕ (φρουρά της Βουλής) που τον αντιλήφθηκαν, ενώ μια μηχανή της υπηρεσίας που περιπολεί, τον ακινητοποίησε στην διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την Βουκουρεστίου και τον οδήγησε στο φυλάκιο επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Πάνω του βρέθηκαν ένα μπετόνι υγρό με βενζίνη –όπως αναφέρουν πηγές της Βουλής- καθώς και σε τσάντα αλλά πέντε γκαζάκια.

Στη Βουλή επισημαίνουν πως έχει μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα οργανωθεί ειδικό σχέδιο δράσης, εξωτερικά, με δίκυκλες μοτοσικλέτες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Ο 65χρονος μεταφέρθηκε στην συνέχεια στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα