Πανελλήνιες 2019: Απαντήσεις για τα θέματα στα Νέα Ελληνικά και εντυπώσεις

Πανελλήνιες 2019: Απαντήσεις για τα θέματα στα Νέα Ελληνικά και εντυπώσεις

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκίνησε σήμερα η «μάχη» των Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων φάνηκαν σχετικά ικανοποιημένοι από το επίπεδο δυσκολίας των εξετάσεων, καθώς συμφώνησαν στο ότι τα θέματα ήταν βατά, ειδικά εάν κάποιος ήταν καλά προετοιμασμένος.

Ένας υποψήφιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έδωσε εξετάσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής, σημείωσε: «Ήταν κάτι διαφορετικό από τις εξετάσεις του σχολείου. Τα θέματα ήταν πιο δύσκολα και αφορούσαν μόνο αυτούς που ήταν προετοιμασμένοι».

Για το εάν είχαν παγίδες, απάντησε: «Όχι, όχι ιδιαίτερα. Είχες κάποιες δύσκολες λέξεις, αλλά είχε την ερμηνεία».

Αναφορικά με το πώς έγραψε εκείνος, είπε: «Μια χαρά» και απάντησε ότι δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες, παρά μόνο στο γεγονός ότι «ήταν αρκετές οι λέξεις». Ενώ είπε ότι τα θέματα της έκθεσης ήταν δύο.

Ένας άλλος μαθητής στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, επισήμανε: «Περίμενα πιο δύσκολα θέματα είναι η αλήθεια. Πιστεύω ότι έγραψα αρκετά καλά, γι’ αυτό που περίμενα. Όλοι πιστεύω ότι μπορούν να γράψουν πάνω από τη βάση».

Σχετικά με το εάν παρατήρησε άγχος στην αίθουσα, σημείωσε: «Δεν μου φάνηκε κανείς αγχωμένος. Δεν ήταν τα θέματα δύσκολα για να αγχωθούμε».

Μπορείτε να δείτε τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι

Ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας από την ομιλία του Καμύ, στην ακαδημία της Σουηδίας όταν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

Επίσης το λογοτεχνικό κείμενο που δόθηκε είναι ποίημα της Alda Merini, της Ιταλίδας ποιήτριας η οποία το1996 προτάθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία για το βραβείο Νόμπελ στη Λογοτεχνία.
Τι ποίημα είναι Ένα ποίημα δυο ερμηνείες
Το θέμα της έκθεσης είναι η ύπαρξη ανάγκης μιας μορφής τέχνης στον άνθρωπο


Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στην Έκθεση για τους υποφήφιους των ΓΕΛ






Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα