Κύπρος serial killer: "Οι δύτες έφτασαν στα όριά τους στην Κόκκινη Λίμνη"

Έπεσε και επίσημα η αυλαία των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη του μεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας στο Μιτσερό της Κύπρου, μετά τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας του serial killer, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

Με το τέλος της επιχείρησης, μίλησε σε κυπριακά ΜΜΕ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Brasal Marine Services που συνέβαλε ιδιαίτερα στις έρευνες μαζί με την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Eduardo Branco.

Ο Eduardo Branco, αποκάλυψε -σύμφωνα με το sigmalive.com, τις απίστευτες δυσκολίες που συνάντησαν τα μέλη της ομάδας, τις αντίξοες συνθήκες και τους κινδύνους, όπως οι συνεχείς γκρεμοί στον βυθό της Λίμνης, το νερό που προκαλούσε προβλήματα στο δέρμα και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Branco ανέφερε:

«Φτάναμε στα όριά μας, όμως δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε.Υπήρχαν πολλές δυσκολίες, όμως δεν μπορούσαμε να τα βάλουμε κάτω. Υπό αντίξοες συνθήκες είπαμε ότι θα μέναμε εδώ μέχρι να βρεθεί και η τελευταία τσάντα», δήλωσε και συνέχισε: «Ήταν από τις πιο δύσκολες αποστολές που κάναμε ως τώρα, δε θα ξανασυναντήσουμε έτσι κατάσταση. Πρώτη και τελευταία φορά που συναντήσαμε τέτοιες καταστάσεις. Κάναμε μεγάλο κόπο να βρεθεί η τρίτη βαλίτσα, φτάναμε και στο όριο που δώσαμε εμείς στον εαυτό μας, όμως η επιλογή να σταματήσουμε δεν υπήρχε».

Συγκλονιστική η στιγμή που ο δύτης είπε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε:

«Όταν μου είπε ο δύτης "κρατώ την τσάντα", από τη μια νιώσαμε χαρά που παραδίδουμε το πτώμα στην οικογένεια, από την άλλη νιώσαμε απέραντη λύπη γι’ αυτή τη θλιβερή ιστορία», δήλωσε ο κ. Μπράνκο.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στη Λίμνη Μεμί, είπε ότι εκεί είναι εντελώς διαφορετικές συνθήκες:

«Η Λίμνη Μεμί είναι ακόμα πιο βαθιά. Έχει βάθος 60 μέτρα, ενώ η Κόκκινη Λίμνη μόλις 20. Έχει κι αυτή η Λίμνη πολλούς γκρεμούς, το νερό είναι πιο καθαρό, όμως εκεί ψάχνουμε ένα πολύ μικρό παιδί, τυλιγμένο σε σεντόνι και τσιμεντομπλόκ. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια», κατέληξε.

 sigmalive.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα