Στεφάνια στο μνημείο του Γρηγορίου Λαμπράκη. Συμπληρώνονται 56 χρόνια από την δολοφονία του

Στεφάνια στο μνημείο του Γρηγορίου Λαμπράκη. Συμπληρώνονται 56 χρόνια από την δολοφονία του

Στεφάνια στο μνημείο του Γρηγορίου Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσαν πριν από λίγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από την δολοφονία του βουλευτή της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς.

Λίγο μετά τις 10:30, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς υπουργοί και βουλευτές του, τίμησαν τη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη, άφησαν κόκκινα τριαντάφυλλα και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον ιδρυτή της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Στεφάνι στο μνημείο του κατέθεσαν: ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, από το ΥΜΑΘ ο Κωνσταντίνος Αμπατζάς, διευθυντής του γραφείου της υφυπουργού μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Γιαννούλη, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ρία Καλφακάκου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη καθώς και οι Εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις της, η σύζυγος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Μαρία, φανερά συγκινημένη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δολοφονία του συζύγου της ήταν πολύ άδικη και μέχρι αυτήν τη στιγμή δε γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη.

Την ίδια στιγμή, ο αυτόπτης μάρτυρας και συναγωνιστής του Λαμπράκη Αλέκος Γρίμπας περιέγραψε την ημέρα της δολοφονίας του.

«Πετούσαν πέτρες. Όταν τελείωσε η συγκέντρωση μας έκλεισαν την πόρτα και βγηκαν μονο λίγοι. Ο Σακέτας και ο Σπύρος ήταν αυτοί που πήραν τον Λαμπάκη και τον έβαλα στον αυτοκίνητο. Ήταν στιγμές που δε θα ξεχάσουμε ποτέ στη ζωή μας».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του thestival:

thestival.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα