Άλυτο μυστήριο η εξαφάνιση της 59χρονης στη Λάρισα: Εδώ γύρω παγιδεύτηκε η Βάσω…

Άλυτο μυστήριο η εξαφάνιση της 59χρονης στη Λάρισα: Εδώ γύρω παγιδεύτηκε η Βάσω…

Το θρίλερ με την εξαφάνιση της γλυκιάς μητέρας στη Λάρισα, μπήκε ξανά στο μικροσκόπιο του «Τούνελ»…

Αναπάντεχες μαρτυρίες οδήγησαν την έρευνα για τη Βάσω Κουκουνασούλη -Σιλεβίστα, σε άλλες κατευθύνσεις που κανείς δεν ακολούθησε…

Σημαντική ήταν η μαρτυρία φίλης της αγνοούμενης που μέχρι σήμερα δεν είχε βγει στη δημοσιότητα. Η ίδια το βράδυ που χάθηκε η Βάσω παρατήρησε πως στις οκτώ και μισή περίπου, το φως στο πίσω μπαλκόνι του πατρικού της σπιτιού ήταν αναμμένο. Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες σχετικές.

Το «Τούνελ» εντόπισε τον τελευταίο ενοικιαστή του σπιτιού της Βάσως που σκόπευε να πουλήσει. Παραδέχτηκε ότι της χρωστούσε ενοίκια και ανέφερε πως έφυγε από εκεί λόγω της κακής γειτονίας με τον ξάδελφο της που έμενε δίπλα του. Ανέφερε πως ούτε η αγνοούμενη  είχε καλές σχέσεις μαζί του.

Συναγερμός από μαρτυρία μες στη νύχτα…

Μάρτυρας που επικοινώνησε με την εκπομπή, στρέφει τις έρευνες σε έναν χωματόδρομο παράλληλα του Πηνειού ποταμού.

Το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς την ώρα που σουρούπωνε, η μάρτυρας περπατούσε στη συνοικία της Παναγίας που βρίσκεται απέναντι από εκείνη του πατρικού της Βάσως. Οι δύο συνοικίες χωρίζονται από το ποτάμι και συνδέονται με μια γέφυρα. Κατευθυνόμενη προς τον Άγιο Αχίλλειο, είδε μια γυναίκα να περπατά σε χωματόδρομο με πυκνή βλάστηση παράλληλα του ποταμού. Φορούσε σκούρα ρούχα και είχε τα χέρια της στις τσέπες. Καθώς η περιοχή δεν φωτίζεται , η μάρτυρας αναρωτήθηκε πως αυτή η γυναίκα δεν φοβόταν και πήγαινε προς εκείνο το σημείο.

Το «Τούνελ» σε μια νέα έρευνα είχε ήδη βρεθεί στο χώρο αυτό, με μια φίλη της Βάσως που ζει στη Λάρισα. Η βλάστηση εκεί είναι όντως πυκνή, δεν υπάρχει φωτισμός και η περιοχή θεωρείται επικίνδυνη. Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν άμεσα θα ερευνήσουν το σημείο αυτό, αλλά θα επεκτείνουν τις έρευνες και αλλού.

«Εδώ γύρω παγιδεύτηκε η Βάσω…»

Η φίλη της αγνοούμενης μητέρας από την ταράτσα του σπιτιού της έδειξε στην ρεπόρτερ της εκπομπής τις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθούσε η Βάσω βγαίνοντας από το σπίτι να περπατήσει.  Μαζί με τη δημοσιογράφο του «Τούνελ» τις περπάτησαν με τα πόδια.

Από την ίδια διαδρομή μπορεί κάποιος να φτάσει στο σπίτι της αγνοούμενης μητέρας που είχε πρόθεση να πουλήσει. Η φίλη της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Βάσω να θέλησε να περάσει από εκεί το βράδυ που χάθηκε. Θεωρεί πιθανότερο να ακολούθησε αυτή τη διαδρομή και όχι εκείνη που είναι  επέκταση της Μανουσάκη. Σύμφωνα με τους κατοίκους αυτή είναι περισσότερο επικίνδυνη, καθώς καταλήγει σε χωράφια, ενώ έχει και τυφλά σημεία με πυκνή βλάστηση.

«Δεν πιστεύω πως η Βάσω αυτοκτόνησε. Λάτρευε τα παιδιά της και δεν θα τους έδινε να πιουν ένα τέτοιο πικρό ποτήρι…», κατέληξε η φίλη της.

Περίμεναν τη Βάσω στο τελευταίο ταξίδι της μάνας…

Το «Τούνελ» βρέθηκε και στο κοιμητήριο όπου σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαφάνιση της Βάσως φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν την ηλικιωμένη μητέρα της που πέθανε στον οίκο ευγηρίας. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε υπάλληλος του κοιμητηρίου:

«Είχα δει την εκπομπή της κυρίας Νικολούλη και μάλιστα συζητούσαμε με έναν συνάδελφο να έχουμε το νου μας, μη τυχόν και εμφανιστεί αυτή η γυναίκα είτε στην κηδεία, είτε αργότερα για να ανάψει ένα κερί στον τάφο της μάνας της. Δυστυχώς δεν ήρθε. Δεν παρατηρήσαμε κάτι που θα μας τράβαγε την προσοχή».

Οι Ρομά στις έρευνες για τη Βάσω

Στο χορό των ερευνών μπήκαν πρόθυμα μετά από παρέμβαση του «Τούνελ» και οι Ρομά της περιοχής. Μέσω του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Θεσσαλίας κ. Νίκο Παϊτέρη, ενημέρωσαν τα μέλη τους στην περίπτωση που βρουν το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης , τα κλειδιά της ή κάτι άλλο,  να ειδοποιήσουν τις τοπικές Αρχές. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου αν η Βάσω έπεσε θύμα κάποιου ατυχήματος που ενδεχομένως να ενεπλάκησαν Ρομά της περιοχής, ο Πρόεδρος ανέφερε:

«Δεν αποκλείω την πιθανότητα να έχει γίνει κάποιο συμβάν. Εμείς είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε την κ. Νικολούλη στην έρευνα της. Από την πλευρά μας ενημερώσαμε τα μέλη της ομοσπονδίας μας που ξεπερνούν τις πεντέμισι χιλιάδες σε αριθμό, με φωτογραφίες της αγνοούμενης, προκειμένου να έχουμε κάποια πληροφορία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό της. Απευθυνθήκαμε και σε νεότερα μέλη μας που κινούνται σε πολλά σημεία ως πλανόδιοι έμποροι για να μας βοηθήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως οικογένειες Ρομά μένουν σε διάφορα σημεία της Λάρισας, αλλά ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατοικεί στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στις εκβολές του ποταμού Πηνειού.

«Όπως σε κάθε κοινωνία , έτσι και στην δική μας υπάρχουν παραβατικά στοιχεία. Εμείς θέλουμε να τα εξαλείψουμε και να φανούμε χρήσιμοι όπου μας χρειαστούν», κατέληξε.

Ο γιος της Βάσως στο «Τούνελ»…

Ο γιος της αγνοούμενης  Χρήστος Σιλεβίστας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Τούνελ» ευχαρίστησε τους Ρομά της Θεσσαλίας για την προθυμία τους  να βοηθήσουν στις έρευνες.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποια πληροφορία. Ούτε στη Λαμία οι έρευνες ανέδειξαν έστω ένα στοιχείο που θα μας οδηγούσε στον εντοπισμό της μητέρας μου.  Θέλω εκ μέρους όλης της οικογένειας μου να ευχαριστήσω όχι μόνο τους Ρομά, αλλά και όλους όσους κινητοποιήθηκαν για να βρεθεί. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια και δεν θα εγκαταλείψουμε μέχρι να μάθουμε τι  έχει συμβεί», είπε συγκινημένος.

anikolouli.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα